A l'hostaleria de Castelló se li esgota la paciència i demana obrir el 16 de febrer

Ahocas ha demanat al sector que alce la seua persiana dimarts que ve, però Ashotur ha apel·lat a complir amb la legalitat

@ashocas

A l'hostaleria de Castelló se li esgota la paciència i demana obrir el 16 de febrer

Davant la possibilitat que es prorroguen una vegada més les restriccions actuals en la Comunitat Valenciana per a frenar l’avanç del coronavirus, l’hostaleria castellonenca s’enfronta a una complicada situació per la seua difícil supervivència. Des del 21 de gener, el Consell manté tancades les persianes de tots els bars i restaurants fins al 15 de febrer, encara que les últimes declaracions del president, Ximo Puig, apunten al fet que podrien seguir així fins a març. Hui, les principals associacions hostaleres han clamat una solució a la seua situació, una vegada més.

I és que aquest matí l’Associació d’Hostalers i Empreses d’Oci Nocturn de Castelló, Ashocas, ha animat que aquests negocis alcen les seues persianes dimarts que ve 16 de febrer, quan si no hi ha canvis acabarien les restriccions. A través de Facebook han exposat: “Fins ací va arribar la nostra paciència, no aguantem més, no hi ha ni una sola raó per a la qual la Generalitat Valenciana liderada per Ximo Puig Ferrer ens mantinga tancats ni un sol dia més”.

“Després de 20 dies amb el cessament d’activitat dels nostres negocis i després de més d’11 mesos sent la comunitat més restrictiva del país continuem liderant els contagis. No podem continuar pagant la seua incompetència. La millor ajuda és que ens deixen treballar. Dimarts que ve 16 de febrer l’hostaleria de la província alçarà la persiana. Tornen els bars”, ha advertit.

@ashocas

No obstant això, no tota l’hostaleria va en la mateixa línia. La patronal turística Ashotur ha emés un comunicat per a desmarcar-se de la convocatòria d’Ashocas: “davant la crida realitzada per un grup d’hostalers de Castelló d’incomplir la Llei obrint els seus establiments en contra de la prohibició legal vigent, des de la Patronal Turística de Castelló volem desmarcar-nos completament d’aquesta iniciativa, i recomanem a tots els empresaris del nostre sector complir amb les normes establides, per més que aquestes pogueren semblar-nos injustes”.

Així, Ashotur ha destacat la necessitat de trobar una solució amb les administracions “però sempre dins de la més estricta legalitat”. Fa a penes unes hores també s’han manifestat a través de Facebook per a sol·licitar “un pla de suport amb mesures reals que permeten la supervivència de les ocupacions i les empreses de l’hostaleria del nostre país” “que permeta equiparar-nos als nostres socis europeus, que estan posant plans i fons amb ajudes econòmiques directes i a fons perdut”.

Així, han reclamat accelerar el procés de vacunació, diàleg, rellançar la Marca España com a destinació turística segura i sostenible, incloure al sector en el Pla de Recuperació i Resiliència Español, reduir l’IVA al 5% fins a 2022, ampliar els ERTO durant tot el 2021, ajudes directes per a compensar la caiguda de l’activitat i ajudes al finançament del sector mitjançant la flexibilització, ampliació de terminis de manca i de terminis d’amortització dels crèdits, entre altres actuacions.

Ashocas, en veure l’impacte de la seua convocatòria, ha afegit fa a penes una hora que segueix avant amb el seu objectiu: “Seguim avant més forts i units que mai perquè no ens devem a cap administració, perquè la nostra associació se sosté de la quota que paguen tots els socis sense que ningú ens subvencione i perquè som hostalers que representem a hostalers”. “La millor ajuda és que ens deixen treballar”, ha conclòs l’associació.

S’espera que en la pròxima comissió interdepartamental de la Generalitat Valenciana s’analitze la situació de la pandèmia i es decidisca l’alçament o pròrroga de les restriccions vigents, que van des del tancament de l’hostaleria fins a la limitació de l’horari de comerços o el tancament perimetral de les ciutats de més de 50.000 persones en la Comunitat Valenciana, com és el cas de Castelló de la Plana i Vila-real.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari