La Diputació i el CEEI consoliden el Move UP! amb el qual ja s'han implantat 72 empreses en 38 municipis de Castelló

Moliner participa en la presentació de les 25 idees innovadores que comencen aquest programa que transforma el talent en empreses

La Diputació i el CEEI consoliden el Move UP! amb el qual ja s'han implantat 72 empreses en 38 municipis de Castelló
02/04/2019 -

La Diputació de Castelló i el Centre Europeu d’Empreses Innovadores de Castelló (CEEI Castelló) consoliden hui amb l’inici de la quarta edició del programa ‘Move Up! Emprén amb Èxit’ aquesta iniciativa com a recurs útil a l’hora de transformar en empreses generadores d’ocupació i riquesa el talent dels emprenedors de la província. I és que tal com s’ha posat de manifest hui en la primera jornada del Move Up! 2019, aquest programa ha fet realitat ja la implantació d’un total de 72 empreses en 38 municipis de la província.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha participat en la sessió inaugural que ha tingut lloc en el Palau Provincial amb la presentació de les 25 millors idees innovadores de la província que ja inicien aquest programa per a convertir-les en negocis en els municipis de Castelló. Moliner ha assegurat que “amb el Move Up volíem congregar totes les eines possibles perquè les idees acaben transformant-se en empreses, en generadors de riquesa i ocupació en el nostre entorn. Gràcies a aquest programa hi ha cada vegada més llocs de la nostra província on han sorgit aqueixes iniciatives empresarials que ja s’han arrelat al territori, generant riquesa als nostres pobles. Alguna cosa que sempre és motiu d’alegria i que és doble motiu d’alegria quan a més es produeix en llocs on viu poca gent, com també ha ocorregut en molts casos del Move Up”.

En aquest sentit, Moliner ha posat en valor l’impacte positiu que ha tingut aquest programa especialment en l’entorn rural. “Si una cosa molt positiva ha tingut també el Move Up en les edicions anteriors, és que en entorns rurals d’escassíssima població hagen aparegut iniciatives empresarials que ja suposen un percentatge molt important de l’ús d’aqueixa zona. Així que hem aconseguit no solament que el talent es quede en el territori, sinó que aqueixa reversió del talent al territori supose també el manteniment de la població i de la singularitat i riquesa de la nostra identitat com a província que no volem perdre”. I és que el Move Up ja ha propiciat la implantació d’empreses en pobles com Vilafamés, Tírig, Atzeneta, Ares del Maestrat, Ahín, Altura o Culla.

Tal és la consolidació i l’excel·lent reputació que s’ha collit aquest programa entre el sector emprenedor i empresarial provincial que ja abans de l’obertura de la inscripció van ser més de 50 els emprenedors que s’han interessat per aquesta.

Per part del CEEI Castelló, el seu director, Just Vellón, ha explicat que “no hi ha res més contagiós que la il·lusió i l’esforç d’algú que vol tirar avant el seu projecte empresarial, el seu projecte de vida, disposat a aprendre cadascuna de la fase del programa per a traslladar-lo a la seua idea de negoci. En aquesta quarta edició, i treballar braç a braç amb quasi un centenar de projectes és ja la millor garantia de la qualitat del que arranquem hui. Iniciem un camí complicat, emprendre no és fàcil, i comptareu amb els millors tècnics, els millors col·laboradors i mentors perquè aquest programa està perfectament alineat amb el nostre objectiu d’aportar valor a emprenedors i empreses en fases primerenques per a ajudar-los a créixer i generar ocupació per a tota la província. Aquest és el millor exemple que Castelló és una província emprenedora, i és el nostre treball detectar el talent per a ajudar a generar riquesa a la província, amb la diversitat de sectors que veniu representant. La nostra responsabilitat és oferir els millors escenaris possibles perquè això siga realitat. Comenceu 25 emprenedors, arribareu 10 a la fase final i els premis seran per als tres millors per a invertir en el seu projecte empresarial. Esteu davant un dels programes per a emprenedors més potents d’Espanya, així que el millor consell és que l’aprofiteu”.

Contingut del programa

Cal assenyalar que Move Up consta de tres fases i una fase prèvia de selecció de projectes que els participants hauran d’anar superant d’acord amb el contingut i els criteris de valoració establits en les bases reguladores, que es podran consultar aviat en la web de la Diputació.

Així, les dues primeres fases (‘Desperta la teua idea’ i ‘Connecta la teua idea’) es corresponen amb dues fases formatives amb tutorials personalitzades al final de les quals els participants hauran de defensar el seu model de negoci amb una presentació. La tercera de les fases del programa ‘Emprén la teua Idea’, els participants coneixeran l’àmbit de la gestió empresarial a través de la creació d’empreses simulades.

La Diputació, dinamitzadora del talent en la província

Un dels objectius principals del Govern Provincial de Castelló és el de ser artífex del progrés a la província. És per això que part important del treball de Promoció Econòmica que està duent a terme la Diputació se centra a posar en marxa iniciatives juntament amb institucions dedicades a l’emprenedoria i a la innovació com la Cambra de Comerç (PICE), l’Espaitec (Castelló Global Program) i el CEEI (Move Up) sobretot pel que fa a captació del talent dels castellonencs perquè revertisca en el màxim d’oportunitats econòmiques en el territori.

Iniciatives com aquesta formen part del treball que realitza la Diputació a través del Servei de Promoció Econòmica per a impulsar accions innovadores a la província per a generar més oportunitats laborals a través d’emprenedoria. Així, amb els seus tres programes capçalera com són el Move Up!, el Castelló Global Program i l’Òrbita abasta els diferents reptes amb els quals un emprenedor es troba a l’hora de materialitzar la seua idea empresarial.

Emprendedors i sectors participants

Els 25 emprenedors que hui comencen la seua participació en el programa Move Up presenten idees empresarials dels sectors del turisme, la gastronomia ecològica, la impressió i disseny 3D o els idiomes. Pertanyen als municipis de Castelló, Vila-real, Borriana, Vinaròs, Almassora, Vall d’Uixó, Betxí, Torreblanca, Vistabella, Altura i la Vall d’Alba.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari