Labora rep el premi Novagob Excel·lència 2019 a la millor iniciativa de Govern Obert

Labora rep el premi Novagob Excel·lència 2019 a la millor iniciativa de Govern Obert
17/10/2019 -

Labora ha rebut el premi Novagob Excel·lència 2019 a la millor iniciativa de Govern Obert pel seu projecte de modernització del Servei Valencià d’Ocupació i Formació. El guardó l’ha rebut a Sevilla el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, acompanyat de part de l’equip de comunicació de Labora, que va presentar la candidatura.

Els premis Novagob tenen com a finalitat reconéixer la innovació de les administracions públiques en l’àmbit iberoamericà. El projecte presentat per Labora a aquest certamen té com a objectiu donar visibilitat a les accions realitzades per l’entitat per a acostar el servei d’ocupació a la ciutadania i promoure un nou model obert i col·Laboratiu de participació i innovació en l’Administració Pública.

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació ha dut a terme des de 2016 un procés de transformació, que es va denominar NouServef, en el qual es van implicar més de 1000 persones a través d’entrevistes i enquestes (consultar ací) realitzades amb el suport de Carpe Estudi.

El procés va incidir en la participació del personal de Labora amb la ciutadania i ha tingut com a resultat diverses iniciatives: canvi de marca, una nova imatge corporativa -amb la col·Laboració d’Estudi Menta- un nou disseny d’oficines més amables, la creació d’un departament de comunicació amb objectius definits, etc. Per a més informació: consultar ací

Amb el canvi de marca, aquest procés no ha conclòs, sinó que continua per a transformar l’Administració Pública, amb dues finalitats principals: repensar la institució amb la participació de la ciutadania i del personal intern, i aprofitar les noves tecnologies per a portar l’orientació Laboral a la ciutadania.

En aquest nou escenari, té un paper essencial el Departament de Comunicació de Labora, que ha impulsat les xarxes socials com a nou canal de comunicació amb les persones usuàries. De fet, el servei d’atenció ciutadana a través de WhatsApp (616 124 143), que es va posar en marxa en 2015, ja ha aconseguit una mitjana de 900 persones ateses al mes i ha superat les 1.000 el maig passat.

Premis Novagob Excel·lència 2019

Els Premis NovaGob Excel·lència 2019 estan organitzats per la Fundació NovaGob i el seu objectiu és visibilitat i reconéixer la innovació que es desenvolupa en les administracions públiques d’Iberoamèrica. En aquesta edició, s’ha distingit un total de 6 projectes d’institucions d’Espanya i el Perú, seleccionats entre les 57 candidatures postulades. Les categories premiades són les següents:

· Millors pràctiques de RH

· Igualtat de gènere

· Bon govern i integritat

· Millor iniciativa de Govern Obert

· Millor iniciativa de col·Laboració interinstitucional

· Gestió digital per a la ciutadania

L’edició de 2019 s’ha caracteritzat per l’alta participació de la comunitat, amb més de 2.500 vots emesos per a triar els projectes. A més, la deliberació final ha estat a càrrec d’un jurat expert i independent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari