L'Ajuntament enforteix l'aliança amb l'UJI, la Cambra i el port per a impulsar l'economia de Castelló al Japó

L’alcaldessa destaca que les quatre institucions i UBE van de la mà en la de defensa dels interessos de la ciutat

L'Ajuntament enforteix l'aliança amb l'UJI, la Cambra i el port per a impulsar l'economia de Castelló al Japó
03/04/2019 -

Una delegació castellonenca, encapçalada per l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha posat rumb al Japó amb l’objectiu d’impulsar l’economia local, promocionar els productes del territori en el mercat nipó i concretar l’agermanament amb la ciutat d’Ube. Marco aprofitarà aquesta visita per a continuar afermant les sinergies amb la Cambra de Comerç, la Universitat Jaume I i PortCastelló i donar una espenta al sector empresarial.

L’alcaldessa ha destacat que l’Ajuntament, la Cambra, la Universitat i el sector empresarial “estem junts en el projecte i defensarem el potencial econòmic de Castelló”. En aquest sentit, ha subratllat la “gran oportunitat que suposa consolidar relacions amb el Japó amb l’objectiu d’impulsar l’economia local i generar ocupació”.

La ceràmica, els cítrics i el foment del talent a través de la investigació seran els principals temes que marcaran l’agenda institucional. “El Japó és un gran mercat per als productes agroalimentaris i industrials, per la qual cosa explotarem al màxim cada minut d’aquesta visita per a promocionar el nostre producte local a empreses, universitats i institucions nipones”, ha explicat la primera edil.

Juntament amb l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, viatgen la presidenta de la Cambra de Comerç, Dolores Guillamón; el president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo; el vicerector d’Internacionalització de l’UJI, Joan Antoni Martí; la vicerectora adjunta de Mobilitat Acadèmica i Pràctiques Internacionals, Eva Camacho, i el responsable de Relacions Internacionals d’UBE Corporation Europe, Pablo Cruz.

D’altra banda, Castelló acollirà el 26 i 27 de novembre de 2019 la 21a edició del Fòrum España-el Japó, així que aquesta visita permetrà, segons Marco, “continuar traçant l’estratègia de col·laboració amb les institucions japoneses perquè el fòrum siga un èxit”. A més, l’alcaldessa continua ferma amb la seua aposta pel talent local, així que un dels reptes de la visita és “impulsar la col·laboració en investigació, a través de l’UJI, ja que l’intercanvi d’estudiants és una altra oportunitat per a rendibilitzar el talent jove dels dos països i crear sinergies”, ha ressaltat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari