Educació aprofundeix en la formació del sector aeronàutic i ceràmic amb la nova oferta d'FP a Castelló

El pròxim curs comptarà amb el grau mitjà de Soldadura i Caldereria, una especialització molt demandada en la ceràmica

Educació aprofundeix en la formació del sector aeronàutic i ceràmic amb la nova oferta d'FP a Castelló

El pròxim curs 2022-2023, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport impulsarà especialistes del sector ceràmic, aeronàutic i informàtic a través de la Formació Professional (FP) amb l’objectiu d’atendre les necessitats dels sectors productius de la província i formar perfils més específics.

Així ho ha anunciat el conseller d’Educació, Vicent Marzà, que fa a penes uns dies visitava la fira ‘Vine a l’FP’ en la plaça Hort dels Corders de Castelló, on va assenyalar que la conselleria continua ampliant d’una manera important l’oferta de títols d’FP: “Ho fem atenent els consells territorials de la Formació Professional i, d’aquesta manera, ancorem noves formacions que atenen les necessitats dels sectors productius de cada zona”.

En concret, per al pròxim curs 2022-2023, la Comunitat Valenciana comptarà amb 202 títols nous d’FP, dels quals 179 són títols de grau i 23 són cursos d’especialització (quatre d’ells, nous en el sistema educatiu valencià). En el cas de la província de Castelló, s’oferirà un curs nou d’especialització i 19 títols nous de grau, amb un total de 600 noves places per a alumnes.

Figures especialitzades en les necessitats actuals

La nova Formació Professional formarà als i les castellonenques en perfils dirigits a cobrir les necessitats actuals socials i dels sectors productius. “Aquests estudis són garantia d’ocupabilitat i d’accés a llocs de treball en condicions laborals dignes. La resposta formativa en sectors clau com les energies renovables i la sostenibilitat mediambiental, els serveis socioculturals, l’aeronàutica o la informàtica i les telecomunicacions estan sent molt importants per a afavorir la transformació del teixit productiu valencià”, ha destacat Marzà.

El Sistema Valencià de Formació Professional compta per primera vegada amb quatre títols, un superior i tres ‘màsters’ de l’FP. Un d’ells és el de Formació per a la Mobilitat Segura i Sostenible, que podrà estudiar-se en l’IES Politècnic de Castelló de la Plana en el cas de la província. Permet treballar com a docent de formació viària en escoles de conducció o autoescoles, impartir cursos de sensibilització i reeducació viària, conduir mercaderies perilloses, etc.

Així mateix, aquestes persones poden exercir d’educadores en programes o activitats d’educació viària en centres educatius, centres de majors, ajuntaments, associacions, empreses i administracions. També podran treballar en l’assessorament de seguretat viària laboral o en plans de mobilitat en entitats públiques i privades.

D’altra banda, l’ampliació d’oferta més gran d’FP a la província de Castelló és la relacionada amb la Informàtica, amb la implantació de 4 títols superiors de Desenvolupament d’Aplicacions Web i Multiplataforma, que sumen 120 places.

L’altra gran aposta en la zona és continuar incrementant i consolidant l’FP en manteniment d’avions en Aeroport Castelló, amb la implantació de tres títols superiors: Manteniment Aeromecànic d’Avions amb Motor de Turbina; Manteniment Aeromecànic d’Helicòpters amb Motor de Turbina, i Manteniment de Sistemes Electrònics i d’Aviònica en Aeronaus. Se sumen al títol mitjà de Muntatge d’Estructures i Instal·lació de Sistemes Aeronàutics, ja establit en l’Aeroport de Castelló.

Una altra fita important és l’arribada per primera vegada a les comarques de Castelló del cicle de grau mitjà de Soldadura i Caldereria, de la família professional de Fabricació Mecànica, que el pròxim curs oferirà l’IES Politècnic de Castelló de la Plana. Aquests estudis estan entre els més demandats pel sector industrial castellonenc, especialment per la indústria ceràmica, que té molta necessitat d’aquesta mena d’especialistes.

Dates d’admissió i matrícula de l’FP a Castelló

El calendari per a l’admissió telemàtica de l’FP a Castelló per al curs 2022-2023 es desenvolupa del 19 al 29 de maig, tant en la bàsica com en estudis de grau mitjà i superior.

La matriculació en FP Bàsica serà del 15 al 21 de juliol; del 22 al 29 de juliol, en grau mitjà i superior, i del 12 al 15 de setembre, en els cursos d’especialització en grau mitjà i superior.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari