L'atur baixa a la província de Castelló el mes de juny

Hi ha 1.096 persones menys en la llista de desocupació de la província

L'atur baixa a la província de Castelló el mes de juny

L’atur ha disminuït a la província de Castelló durant el mes de juny i són 1.096 persones les que se n’han anat de la llista de desocupació, la qual cosa suposa un 2,97%, d’acord amb les dades facilitades pel Ministeri de Treball i Economia Social.

En concret, l’atur ha baixat en el conjunt de la Comunitat Valenciana en 3.943 persones durant el mes de juny, un 1,12%, per la qual cosa el nombre de persones desocupades actual és de 348.768. A la província de Castelló, el nombre de persones desocupades se situa en 35.832.

El sector serveis és el que ha liderat aquesta caiguda de l’atur en la Comunitat Valenciana durant l’últim mes, amb 3.439 aturats menys respecte a maig; seguit del sector industrial, amb 983 menys, i del de la construcció, amb 205 menys.

En aquest sentit, el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d’atur publicades hui pel ministeri i ha destacat que aquesta disminució de 3.943 persones ve principalment de l‘inici de la temporada turística d’estiu, que ha reactivat la creació d’ocupació.

Nomdedéu ha assenyalat que, quant a la distribució territorial, les comarques més turístiques són les que han registrat una baixada de l’atur més clara, amb reduccions que oscil·len entre el -5 i -8% de l’atur registrat a la comarca del Baix Maestrat, La Marina Alta o La Marina Baixa.

Respecte a la Seguretat Social, l’últim mes s’ha registrat una mitjana de 5.929 cotitzadors, un 0,29% més respecte a maig, per la qual cosa el nombre de persones amb ocupació ascendeix a 2.044.728 persones.

Per part seua, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha valorat que les xifres són una mostra de l'”estabilitat i fortalesa del mercat laboral en la Comunitat Valenciana, malgrat les situacions tan greus que estem vivint”.

El secretari autonòmic d’Ocupació ha puntualitzat que malgrat aquesta tendència positiva, des de Labora “se seguirà bé a prop l’evolució de les xifres i continuarem oferint noves oportunitats formatives i d’ocupació per a avançar cap a un nou model de treball estable i de qualitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari