El Pla Resistir rega amb 43,3 milions d'euros els municipis castellonencs

Més de 50 municipis ja han anunciat la seua adhesió a les Ajudes Parèntesi, que destinaran un mínim de 2.000 euros a persones autònomes i micropimes

El Pla Resistir rega amb 43,3 milions d'euros els municipis castellonencs

Després de quasi un any de lluita contra la pandèmia del coronavirus, la recuperació econòmica s’ha convertit en l’objectiu principal de totes les administracions públiques i de les famílies en les llars de tot el món. Un objectiu comú que ha aconseguit unir a institucions independentment del seu símbol polític i que en la Comunitat Valenciana s’ha saldat amb l’adhesió al Pla Resistir, el programa amb el qual la Generalitat, els ajuntaments i les diputacions destinaran 380 milions d’euros en ajudes per als sectors més afectats pel virus.

A la província de Castelló, el Pla Resistir regarà 43,3 milions d’euros sobre el conjunt de municipis, que a poc a poc han anunciat la seua adhesió a les Ajudes Parèntesis, la qual cosa els suposa aportar un 15% dels fons. I és que aquest primer bloc del pla és el que ha aconseguit unir a les diferents administracions públiques de Castelló, València i Alacant, amb l’objectiu d’ajudar a persones autònomes i micropimes.

Tal com ha explicat el president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest primer bloc està dotat amb 160 milions d’euros gestionats per la Generalitat en coordinació amb la resta d’institucions. En concret, la Generalitat aporta 100 milions d’euros, per la qual cosa assumeix el 62,5% del pes; les diputacions aporten el 22,5%, amb 36 milions d’euros; i els ajuntaments, que han d’aprovar en el ple la seua adhesió o no, ofereixen el 15% restant, 24 milions d’euros més.

D’aquesta manera, aquells consistoris que s’unisquen podran oferir ajudes per a les seues micropimes locals (de fins a 10 treballadors i treballadores) i autònoms i autònomes. En tots dos casos, l’ajuda ascendeix a 2.000 euros fixos, però es rebran 200 euros més per cada persona treballadora fins a un màxim de 10.000 euros. En total, la Generalitat destinarà 18,63 milions d’euros per a la província en el cas de les Ajudes Parèntesis.

En tan sols 72 hores, la Generalitat Valenciana anunciava que 167 municipis de la Comunitat Valenciana ja havien donat el vistiplau al pla de recuperació, 54 d’ells a la província de Castelló, 46 en la d’Alacant i 64 en la de València, però ahir dilluns ja hi havia més ajuntaments que comunicaven l’aprovació de la seua adhesió.

És el cas de Borriana, Teresa, Rossell, Castelló, La Pobla d’Arenós, Vall d’Alba, Benafer, Alfondeguilla, Orpesa, Cervera del Maestrat, Castellnovo, Segorbe, Barraques, Aín, La Torre de Domènec, Les Alqueries, La Llosa, La Vall d’Almonesir, Font de la Reina, Moncofa, Xodos, la Torre d’en Besora, la Salzadella, Montanejos, la Pobla de Benifassà, l’Alcora, la Serra d’en Galceran, Vilafamés, Altura, Vilanova d’Alcolea, Cortes d’Arenós, Xèrica, Culla, Soneja, la Pobla Tornesa, Canet lo Roig, Todolella, Almedíxer, Benlloc, la Jana, Santa Magdalena de Polpís, Alcalà de Xivert, Geldo, Torreblanca, Olocau del Rei, Algímia d’Almonesir, Càlig, Cirat, Munten, Pavías, Xilxes o Onda.

A més, la Diputació de Castelló farà efectiva pròximament la seua suma al programa per a activar el pagament a aquests ajuntaments dels 4,1 milions d’euros que li corresponen de la seua aportació, segons explicava aquest dissabte el president de la Diputació, José Martí, que afegia que el pagament serà gradual a mesura que aquests vagen unint-se. En el moment en què els ajuntaments reben les aportacions, a partir d’aquesta setmana, podran començar a distribuir les ajudes de manera ràpida i àgil, gràcies al protocol que va incloure la Generalitat en el decret llei que regula aquestes aportacions econòmiques i que serà igual per a tots els municipis.

Pla Resistir: 380 milions d’euros en quatre blocs

Aquest dissabte, durant la reunió juntament amb les tres diputacions i el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Puig va posar en valor que la Generalitat ha posat en marxa “el pla més important d’ajudes de totes les comunitats autònomes, i que amb una dotació econòmica de quasi 400 milions d’euros farà costat als sectors més afectats per les restriccions a les quals obliga la lluita contra la pandèmia, als treballadors afectats per ERTO i a totes les empreses que hagen vist compromesa la seua viabilitat per la crisi per a evitar la seua desaparició i garantir el futur tant de la companyia com dels llocs de treball”.

I és que el Pla Resistir, amb 380 milions d’euros, no sols està format per les Ajudes Parèntesis (160 milions), sinó també pels Préstecs de l’Institut Valencià de Finances (IVF), amb 100 milions d’euros en préstecs bonificables i participatius; les ajudes directes a persones autònomes, empreses i treballadors i treballadores en ERTO (105 milions) del sector del turisme, oci, cultura, restauració i hostaleria; i les ajudes directes a sectors específics com l’oci nocturn i l’artesania i els sectors vinculats a les festes tradicionals, amb 15 milions d’euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari