Porcelanosa defensa que va paralitzar l'activitat econòmica a Rússia des que va iniciar la guerra

El grup es reunirà hui amb l’ambaixador d’Ucraïna a Espanya, Serhii Pohoreltsev

Porcelanosa defensa que va paralitzar l'activitat econòmica a Rússia des que va iniciar la guerra

Porcelanosa assegura que des que es va iniciar l’agressió russa a Ucraïna, el passat 24 de febrer, es va prendre la decisió de “paralitzar qualsevol activitat econòmica a Rússia, on no existeix una xarxa de distribució pròpia, com sí que succeeix a Espanya, els EUA, Itàlia o França, entre altres”. Així ho ha manifestat la mateixa empresa en un comunicat i roda de premsa posterior a la intervenció del president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, en el Congrés dels Diputats, on aquest dimarts ha demanat a grans empreses – entre elles, Porcelanosa -, que deixen de mantenir les seues xarxes comercials a Rússia.

Després d’aquestes declaracions, la signatura va convocar una roda de premsa en la qual la consellera delegada, María José Soriano, i el president de la signatura, Héctor Colonques, han defensat que “realment el que està demanant Zelenski una mica s’està complint”.

“Condemnem enèrgicament la invasió militar d’Ucraïna per part de l’exèrcit rus i la violència exercida contra la societat civil, l’últim episodi de la qual en Bucha ens ha deixat profundament consternats per la brutalitat que ha patit la població de la zona. Des que es va iniciar l’agressió russa, el passat 24 de febrer, Porcelanosa va prendre la decisió de paralitzar qualsevol activitat econòmica a Rússia on no existeix una xarxa de distribució pròpia, com sí que succeeix a Espanya, els EUA, Itàlia o França, entre altres”, ha defensat l’empresa.

El directiu ha explicat que l’empresa ven els seus productes a Rússia a distribuïdors, que són els que els comercialitzen posteriorment, i que va deixar de treballar amb aquest país quan se li va excloure parcialment del sistema internacional de pagaments Swift.

Així, ha concretat que “l’única acció comercial que ha tingut lloc a Rússia respon al mínim dels contractes fixats amb els distribuïdors multimarca abans de la guerra, que el mes de març va representar només el 0,009% de les vendes de la companyia. El total de vendes en aquest país i durant aqueix exercici, va computar a 197.000 euros”.

Per aquest motiu, han valorat les declaracions de Zelenski com un “malentés” i han explicat que l’empresa ha prestat tot el seu suport en ajuda humanitària, amb l’enviament de material sanitari, alimentació i roba, així com sustentant a un grup de 7 persones ucraïneses que van acudir a les instal·lacions centrals abans de la invasió.

Porcelanosa mantindrà aquest dimecres una reunió amb l’ambaixador d’Ucraïna a Espanya, Serhii Pohoreltsev, per a aclarir el “malentés”, segons ha manifestat l’empresa.

Suport de l’alcalde de Vila-real

Durant la nit d’aquest dimarts, l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha enviat un comunicat als mitjans de comunicació en el qual mostra el seu “total suport” a l’empresa. “El Grup Porcelanosa és un exemple de treball, esforç, excel·lència, innovació i internacionalització. Amb més de 400 botigues en el món i prop de 5.000 treballadors, la seua responsabilitat social és més que coneguda, participant en nombrosos projectes solidaris i amb un compromís clar pels drets humans i la democràcia”, ha defensat.

“Reitere el meu suport, i per això he volgut estar al costat d’ells, demanant que aquest malentés quede en una anècdota i no acabe perjudicant injustament una marca que sempre ha sigut un exemple d’excel·lència, proximitat i valors, de la qual depenen tants treballadors, familiars i proveïdors. Esperant que la reunió de demà amb l’ambaixador d’Ucraïna a Espanya, Serhii Pohoreltsev, aclarisca aquest malentés”, ha assenyalat el primer edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari