Puig anuncia l'activació immediata de 50 milions per al sector tauleller

Assenyala que els nous projectes fotovoltaics estaran a Montanejos, Sant Mateu i Borriana, i permetran augmentar en 13,3 megabits la potència instal·lada a Castelló

Puig anuncia l'activació immediata de 50 milions per al sector tauleller
08/06/2022 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat l’activació immediata de 50 milions d’euros del Pla Reactiva per a fer viable la transició energètica del sector tauleller, que seran aprovats pel Ple del Consell quan la Comissió Europea autoritze el marc general que permeta la concessió d’ajudes a les empreses que depenen del gas.

Així ho ha manifestat el president durant la seua intervenció en el lliurament dels premis Empresa de l’Any del Periódico Mediterráneo, en la qual ha explicat que s’espera que la Unió Europea aprove aquesta mateixa setmana o la pròxima el “marc paraigua” que farà possible destinar ajudes públiques al sector tauleller per a fer viable i competitiva la seua transició energètica. D’aquesta manera, el Consell podrà aprovar en el següent Ple després de l’autorització europea ajudes a l’empresa gas intensiva.

Durant la seua intervenció, Ximo Puig també ha mostrat el suport del Consell a altres iniciatives dirigides a la descarbonització, com els projectes d’hidrogen verd presentats al PERTE, les accions per a reduir barreres en mercats rellevants com l’Aràbia Saudita, i l’acceleració de la transició a les energies renovables.

En aquest sentit, ha anunciat que en els pròxims dies el Consell autoritzarà tres projectes fotovoltaics a Montanejos, Sant Mateu i Borriana, amb els quals s’augmentarà en 13,3 megabits la potència instal·lada a Castelló.

Noves rutes a Madrid i Dublín

En el transcurs de l’acte, el cap del Consell ha anunciat que el primer vol a Madrid per a connectar Castelló amb vols internacionals es produirà abans de l’1 de novembre, així com l’obertura d’una nova ruta a Dublín que operarà a partir de tardor i que es convertirà en la desena connexió de l’aeroport.

Ximo Puig ha assenyalat que Aerocas ha passat de ser un “llast” a ser un “actiu” per a l’economia de Castelló, convertint-se en un “pol” per a captar inversió industrial i logística, a més d’oferir Formació Professional en sectors avançats com l’aeronàutic, i desplegar vols comercials que permeten atraure turistes i ampliar les eixides des d’aquesta província.

Ajuda empresarial

D’altra banda, el president s’ha referit al suport del Consell a les empreses que “cohesionen l’interior de Castelló i ens donen vida”, com Marie Claire que rebrà suport financer a través de l’IVF, o les empreses citrícoles, a les quals s’ha defensat davant la Comissió Europea per a exigir el tractament en fred als cítrics procedents de tercers països, i que es continuarà secundant per a aconseguir que s’incloga a les mandarines en aquest tractament.

Ximo Puig ha destacat el potencial “emprenedor, tecnològic, universitari, de connectivitat i de sòl de qualitat” que posseeix Castelló, al qual ha considerat com a “necessari per a posicionar-se en aquesta nova era industrial”, i ha assenyalat que malgrat l’actual situació econòmica, aquesta província compta amb 40.620 empreses, una empresa per cada 14 ciutadans, lidera les exportacions, ha experimentat un creixement de l’ocupació del 5%, i destaca com el territori on la indústria aporta més riquesa.

Empreses guardonades

Durant la seua intervenció, el president ha felicitat el periòdicMediterráneo pels seus 25 anys “posant rostre al dinamisme de Castelló”, i a les empreses guardonades per la seua contribució a propiciar un “progrés segur, just i humà”.

Respecte als premiats ha destacat la sostenibilitat que simbolitzen Grespania i el seu concepte “abocat zero”, Elektrosol i les fotovoltaiques, i Abervian i la seua tecnologia sostenible; així com la reindustrialització que lideren Orbel, amb robòtica industrial; Maincer, amb maquinària ceràmica, i Horbagon, amb digitalització logística. Finalment, ha valorat el compromís social d’Insca, Filatures Temprado i de la Cooperativa Atzeneta.

A més del guardó a l”Empresa de l’Any’ que ha sigut per a Grespania, els premis consten de 7 categories més: Premi categoria Jove Empresa, que ha recaigut en Abervian; Premi categoria I+d+i, que ha sigut per a Orbel Grup; Premi categoria Recursos Humans, que ha rebut l’empresa Insca; Premi categoria Medi Ambient, que ha anat a parar a Elektrosol i Cooperativa Atzeneta; Premi categoria Compromís Social, per a Filatures Temprado; Premi categoria Qualitat, que s’ha atorgat a Maincer, i Premi categoria Iniciativa-Expansió, que ha recalat en Horbagon.

Així mateix, la convocatòria d’enguany ha realitzat un homenatge al Villarreal CF i ha reconegut la trajectòria empresarial de José Miguel Pellicer, d’Ape Grup, la distinció del qual, que atorga de manera directa el periòdic Mediterrani, ha sigut recollida pel fill del fundador homenatjat i CEO de l’empresa, Pepe Pellicer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari