Puig destaca que el clúster ceràmic “mira cap al futur” en la seua aliança amb BP

Considera que els acords d’Ascer i Anffecc amb BP suposen una “operació d’èxit” en una transició cap a la descarbonització

Puig destaca que el clúster ceràmic “mira cap al futur” en la seua aliança amb BP
18/01/2022 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que el clúster ceràmic “mira cap al futur” en la seua aliança amb BP per a contribuir als objectius de descarbonització i ha subratllat que els acords signats aquest dimarts en eixa direcció contribuiran a consolidar la “sobirania energètica” d’aquesta indústria, fonamental per a garantir la capacitat de recuperació i de transformació econòmica.

El responsable del Consell s’ha pronunciat en aquests termes després de presidir signatura dels respectius acords que l’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (Ascer) i l’Associació Nacional de Fabricants de Fregides, Esmalts i Colors Ceràmics (Anffecc) han signat amb l’empresa BP per a impulsar projectes de descarbonització de la indústria ceràmica.

A través d’aquests acords, es buscaran oportunitats de col·laboració i s’exploraran i desenvoluparan conjuntament solucions tècniques que permeten a BP subministrar hidrogen verd i biometà a les empreses que formen part d’aquestes associacions, de manera que es contribuïsca així a la substitució del gas natural en el clúster ceràmic.

Tant Ascer com Anffecc promouran entre les seues empreses associades l’establiment de futurs marcs de col·laboració per a l’execució de projectes concrets, dins del que constitueix una aliança per a aprofitar l’experiència de BP en el desenvolupament projectes relacionats amb l’hidrogen verd.

El president ha indicat que la iniciativa és una “operació d’èxit en una causa comuna” que avança cap a “una autèntica revolució per al futur del sector ceràmic”, una indústria que ha aconseguit “grans avanços” en innovació i internacionalització, però que necessita que “la matèria primera estiga garantida a uns preus raonables”.

Des d’aquesta òptica, Puig, que ha destacat també el compromís amb la sostenibilitat i la “visió global” innovadora de BP, ha subratllat que els acords aconseguits aposten per “una transició lògica que ha d’escometre’s amb intel·ligència, racionalitat i amb capacitat de mantenir la competitivitat del nostre clúster de referència”.

Transició energètica

“El clúster ceràmic a Espanya es diu Castelló”, ha indicat el president, que ha remarcat que la Generalitat està al costat d’aquesta indústria i el continuarà estant, donant suport a les seues reivindicacions a Brussel·les, utilitzant els fons europeus per a propiciar “aquesta connexió amb la transició energètica tan fonamental per a tot el país” i expressant el seu suport a iniciatives que “miren més enllà del curt termini”.

El president de BP España, Andrés Guevara, ha destacat que aquests acords “permetran avançar de la mà de la indústria ceràmica, un dels motors econòmics de la província de Castelló i de tota la Comunitat Valenciana, en el desenvolupament i implementació de projectes creïbles i realistes que permeten al sector escometre el seu objectiu de descarbonització i impulsar la seua competitivitat futura al mateix temps que avancem en la nostra transformació cap a una companyia d’energia integrada”.

Per part seua, el president d’Ascer, Vicente Nomdedéu, ha manifestat que l’acord “s’alinea amb l’estratègia cap a la descarbonització del sector ceràmic espanyol i ens permetrà conéixer el paper que energies alternatives com l’hidrogen verd, hui poc competitives, podran tindre en el futur de la indústria”.

El president d’Anffecc, Joaquín Font de Mora, ha indicat que “aquest tipus d’acords de col·laboració del clúster ceràmic amb importants agents del teixit empresarial i energètic, com és BP, potencien la sinergia entre la indústria ceràmica i altres vectors en un moment d’especial rellevància donada la crisi en els preus de l’energia que actualment pateix el nostre país”. “Aquestes aliances, sens dubte, fomentaran el treball conjunt per a trobar noves fórmules que permeten a la indústria poder descarbonitzar-se i ser més eficients i competitives”, ha agregat.

El sector fabricador de rajoles ceràmiques i el sector de fregides, esmalts i colors ceràmics espanyols, concentrats majoritàriament a la província de Castelló i amb una facturació conjunta de més de 5.000 milions d’euros en 2020, suposen més de 250 empreses i generen més de 20.000 llocs de treball directes. Al costat del sector de maquinària ceràmica, com a clúster ceràmic representen el 8% de la producció industrial de la Comunitat Valenciana i la seua descarbonització és una part important de l’agenda de transició energètica a Espanya.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari