Puig celebra que els ports de la Comunitat Valenciana estan responent "molt millor" a la crisi que els de la resta d'Espanya

Els ports de València, Castelló i Alacant invertiran 146 milions d’euros en 2021, el que suposa el 14,6% de la inversió total dels ports d’Espanya

Puig celebra que els ports de la Comunitat Valenciana estan responent "molt millor" a la crisi que els de la resta d'Espanya
29/03/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que els ports de la Comunitat Valenciana constitueixen un “potent motor econòmic en moment de crisi”, que a més impulsen “inversions generadores d’ocupació”.

Així ho ha manifestat després de la reunió mantinguda amb el president de Ports de l’Estat, Francisco Toledo; els presidents de les autoritats portuàries de València, Aurelio Martínez; de Castelló, Rafael Simó; i d’Alacant, Juan Antonio Gisbert, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

En el transcurs de la reunió, en la qual s’ha evidenciat el pes dels ports valencians en la xarxa portuària espanyola, s’ha anunciat que el port de València, el de Castelló i el d’Alacant invertiran en 2021 un total de 146 milions d’euros, quantia que suposa el 14,6% de la inversió total que duran a terme els ports d’Espanya.

El cap del Consell ha explicat que els ports valencians estan responent “molt millor” a la crisi econòmica provocada per la pandèmia que els de la resta de l’Estat, amb xifres que milloren la mitjana dels ports d’Espanya, tant en trànsit com econòmicament.

Així mateix, ha assegurat que la majoria dels ports espanyols han tancat l’exercici de 2020 amb pèrdues, mentre els ports valencians ho han fet amb beneficis. En concret, s’ha referit a l’augment del 13,3% de les exportacions del Port de València entre els mesos de gener i febrer, “la qual cosa indica clarament com les exportacions estan tirant de l’economia i evidència la fortalesa d’aquest sector decisiu de l’economia valenciana en un moment tan complicat com l’actual, impulsant sectors com el ceràmic i agroalimentari”, ha manifestat.

Increment de la vinculació dels ports amb el seu entorn

Més enllà de l’aspecte estrictament econòmic, en la reunió el president ha sol·licitat als ports valencians que duguen a terme una “millor integració entre les instal·lacions portuàries i la ciutat, per a incrementar i enfortir la seua vinculació amb l’entorn, compartint els seus beneficis amb la societat”.

En aquest sentit, els ports valencians s’han compromés a destinar part dels seus beneficis econòmics a les ciutats de les quals formen part i implicar-se en el seu entorn, sent els primers ports d’Espanya a invertir en el seu àmbit.

Finalment, el president ha assenyalat que aquest compromís dels ports es tradueix en una inversió de 15 milions d’euros destinada a la regeneració del litoral, principalment de les platges del sud de València però també en el litoral del sud de Gandia, així com a Castelló i Almassora.

A més d’aquestes actuacions regeneradores, els ports participaran invertint, juntament amb la Generalitat, en infraestructures de mobilitat fonamentals, com per exemple la prolongació de la línia 10 de Metrovalencia, que connectarà Natzaret amb la resta de la xarxa en la zona del Grau de València; i el projecte del Parc de Desembocadura del Túria, al costat de l’L10.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari