Reciplasa aprova un pressupost de 17,2 milions d'euros amb més de 8 milions d'inversió per a millorar la planta

Reciplasa aprova un pressupost de 17,2 milions d'euros amb més de 8 milions d'inversió per a millorar la planta
20/10/2021 -

El consell d’administració de Reciplasa celebrat en el Menador de Castelló ha aprovat uns pressupostos de 17,2 milions d’euros per al pròxim exercici del 2022. L’empresa pública que gestiona els residus urbans de la zona centre de la província de Castelló comptarà entre aquests comptes amb més de huit milions per a la millora de la planta de tractament que disposa en el terme municipal d’Onda. El president de Reciplasa, Ignasi Garcia, destaca que aquestes inversions “de huit milions i mig d’euros que es destinaran a millorar els túnels de fermentació de la matèria orgànica. El nostre objectiu és millorar la nostra planta per a aconseguir que els residus que generen els nostres pobles i ciutats, en lloc d’acabar soterrats en un abocador durant anys i anys, puguen ser revalorats i tornen a ser productius en una economia circular que és la millor manera de tindre un planeta sostenible”.

Garcia indica que les inversions que ha iniciat Reciplasa per a millorar les seues instal·lacions amb la instal·lació de separadors balístics i òptics entre altres coses continuaran executant-se durant este 2022 i seran molt importants per a modernitzar la gestió dels residus i adaptar-la a les més exigents normatives europees. “Estem fent un esforç per a optimitzar al màxim els recursos econòmics i ecològics dels quals disposem i la idea de l’empresa pública és continuar treballant en eixa direcció, per això, el nostre Projecte de Gestió contempla fins a 40 milions d’euros en millores que s’aniran executant en els pròxims anys”, argumenta el president de Reciplasa.

Quant als cànons que cobra Reciplasa als Ajuntaments per aquesta gestió dels residus als diferents municipis, el consell d’administració ha decidit mantindre la pujada del 3% en el cànon de tractament que es va acordar fa huit anys per a sufragar les inversions anteriorment explicades i aplicar tan sols l’IPC a tots els altres quant a la quantia que es paga en este 2021.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari