SOS Hostaleria demana “apadrinar un hostaler” amb una campanya de micromecenatge

SOS Hostaleria demana “apadrinar un hostaler” amb una campanya de micromecenatge
23/03/2021 -

La pandèmia, els confinaments, els tocs de queda i els tancaments perimetrals han arrasat més de 100.000 negocis dedicats a l’hostaleria en tota Espanya, 9.000 d’ells a la Comunitat Valenciana. Molts hostalers no han pogut acollir-se a cap de les ajudes directes aprovades pel Govern a causa d’impagaments o deutes tributaris a les quals no han pogut fer front a conseqüència de la crisi de l’últim any.

En aquest sentit, Fidel Molina, president dels hostalers valencians, denúncia que “l’administració està condemnant als hostalers que més ajuda necessiten a no poder recuperar-se. No podem abandonar als hostalers que no es troben al dia amb l’administració”.

Per aquest motiu SOS Hostaleria, juntament amb Lucía Vargas, una jove valenciana que viu a Londres i que va llançar la idea a través de les xarxes socials, ha posat en marxa una campanya de micromecenatge per a sol·licitar recursos que puguen ajudar als hostalers que es troben en situacions personals “límit”.

El president de SOS Hostaleria ha recordat que quasi la meitat dels treballadors de la Comunitat Valenciana que estan en ERTO pertanyen al sector de l’hostaleria i representen set de cada deu ocupacions perduts.

Molina recorda que els temporals de Setmana Santa de 2019 van suposar “un colp molt dur per a l’hostaleria valenciana. La impossibilitat d’utilitzar les terrasses i les anul·lacions que es van produir van ser una autèntica maçada per a hotels, bars i restaurants. En 2020, els hostalers no van poder obrir a conseqüència de les restriccions decretades pel Govern per a fer front a la crisi generada per la Covid-19. Enguany, el confinament de les Comunitats Autònomes provocarà que la resta d’espanyols no puguen desplaçar-se a la Comunitat Valenciana i els valencians i valencianes només podran gaudir fins a les 6 de la vesprada dels nostres bars i restaurants”.

SOS Hostaleria ha creat una plataforma de suport als hostalers valencians a través d’un sistema transparent de donacions de particulars. L’associació analitzarà les sol·licituds presentades pels qui sol·liciten l’ajuda a través de la seua pàgina web (www.soshosteleria.com) i decidirà la concessió de l’ajuda en funció de les necessitats del sol·licitant.

Periòdicament es farà pública l’ajuda concedida i les raons per les quals s’ha atorgat. Fidel Molina assegura que “no podem substituir la funció que haurien de dur a terme les administracions, però la solidaritat de la gent contribuirà a mitigar l’angoixa i desesperació de molts hostalers valencians”.

Més informació

1 Comentari

  1. Pepito Grillo
    Pepito Grillo març 23, 13:05

    Los camareros que les trabajaban en negro, a los que han puesto en la puta calle sin derecho ni siquiera a paro, ya van a ir a apadrinarles, no os perocupeis.

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari