Onda fomenta l'associacionisme empresarial per a modernitzar i sumar competitivitat a les àrees industrials

El Ayuntamiento trabaja de la mano de los empresarios para crear la primera Entidad de Gestión y Modernización en Sur-13

Onda fomenta l'associacionisme empresarial per a modernitzar i sumar competitivitat a les àrees industrials
12/11/2020 -

L’Ajuntament d’Onda està treballant, de la mà dels empresaris locals, en el foment de l’associacionisme empresarial per a modernitzar i sumar competitivitat a les àrees industrials de la ciutat. L’objectiu és constituir els polígons com a Entitats de Gestió i Modernització, a l’empar de la Llei d’Àrees Industrials aprovada per la Generalitat Valenciana que obrirà les portes a plans d’ajudes i competitivitat empresarial.

Així, el polígon Sud-13, situat al costat de l’autovia CV-10 i el Camí Fondo, podrà convertir-se en la primera Entitat de Gestió de la província de Castelló i, de manera escalonada, es continuarà treballant en la modernització de la resta d’àrees industrials per a aconseguir també l’acreditació que garanteix la qualitat i millors serveis.

En aquest sentit, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, està duent a terme una ronda de reunions per les principals empreses ondenses per a convéncer-los sobre «la importància de remar tots junts pel progrés industrial d’Onda» i, alhora, explicar-los tots els avantatges fiscals i actuacions previstes en els polígons que contempla en actitud d’acció ‘Onda Logistic’.

Aquesta setmana Ballester, acompanyada pel regidor d’Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella, ha pogut conéixer de primera mà la inversió i creixement del grup Pamesa a Onda a càrrec del seu president, Fernando Roig, a qui va convidar a incorporar les seues empreses en l’esmentat pla de millora de polígons.

«Volem escoltar als nostres empresaris per a conéixer les seues demandes i adequar les nostres infraestructures industrials a les seues necessitats per a créixer i continuar invertint a Onda. Volem ser-los útils i sumar tot el potencial de les nostres empreses als recursos de l’administració per a créixer junts com a destí industrial i com a societat amb més oportunitats d’ocupació, qualitat de vida i serveis a la ciutadania», ha apuntat la primera edil.

Pla d’inversions

Cal recordar que l’Ajuntament ja està duent a terme inversions per més d’un milió d’euros per a millorar els serveis en els 12 milions de metres quadrats de sòl empresarial que disposa Onda i en la qual es troben instal·lades més de 500 empreses. Ja s’ha iniciat la construcció del carril bici que unirà part de la zona industrial, des del Baixador de Betxí, fins al nucli urbà. la instal·lació de 151 nous hidrants per a augmentar les mesures de protecció contra possibles incendis, la millora de zones verdes, la millora de l’enllumenat públic, la instal·lació de fibra òptica o de càmeres de seguretat, entre altres actuacions.

Amb la previsible arribada de grans empreses a Onda, el consistori també ha establit les bases per a desenvolupar un nou Pla de Mobilitat Urbana.

Falta de suport de la Generalitat

Totes aquestes inversions s’executaran a pesar que la Generalitat Valenciana ha eliminat durant aquest any les ajudes de l’IVACE que tenia previstes, la qual cosa suposa la pèrdua d’inversions per valor aproximat de 500.000 euros per a la millora de competitivitat d’àrees industrials d’Onda.

Más información

0 comentarios

0 comentarios

No hay comentarios todavía. ¿Quieres añadir uno?

Escribir un Comentario

Escribir un Comentario