L'actriu Yassmine Othman s'emmanilla a ‘Cineculpable 2020’ de Vila-real

La multicultural y poliédrica intérprete amadrina como Culpable la 23ª edición del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real

L'actriu Yassmine Othman s'emmanilla a ‘Cineculpable 2020’ de Vila-real
12/11/2020 -

L’actriu Yassmine Othman ‘s’emmanilla’ a Cineculpable. El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real l’ha presentada aquest dijous com la seua Culpable 2020. La versatilitat, multiculturalitat, proximitat i tenacitat que defineixen el perfil de Yassmine sobre les taules la converteixen, diu la coordinadora del festival, Sonia de la Vega, en “la millor representant que podíem tindre en aquesta edició, la 23a, marcada per les situacions excepcionals i els reptes de superació constants”. La intèrpret ha rebut de mà de la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Vila-real, Anna Vicens, el pin de plata amb les esposes símbol del festival.

Yassmine Othman prové d’una família d’artistes multiculturals: espanyola-turca-marroquina per part de pare i franc-portuguesa per part de mare. Una saga a més polièdrica en el que a les arts escèniques es refereix: el seu avi patern, Abderrahman, era músic; la seua tia Assia, una talentosa actriu de Tànger i la seua mare Alexandrina, una coneguda artista circense del trapezi. Amb una llarga trajectòria en el món del curtmetratge i la televisió a la seua esquena (les sèries Estoy Vivo, Cuéntame o Centro Médico, figuren entre les seues interpretacions), i del teatre, (El Mago de Oz i El diario de Anna Frank), Yassmine també summa experiència en la pantalla gran, com la seua recent participació en la pel·lícula Superlópez(2017).

Per a Yassmine, ser la Culpable 2020 suposa “tot un honor, no sols perquè és el festival de curtmetratges més important de la nostra província sinó també un dels més destacats a la Comunitat Valenciana i a nivell nacional i internacional”. La cara visible del certamen enguany lloa els esforços de l’organització per mantindre la cita. “Independentment de l’actual situació que desafortunadament estem vivint en tots els sectors i indústries, la cultura és una de les més importants i segures per a la supervivència intel·lectual i emocional de l’ésser humà. Gràcies a ella hem pogut fer més suportable el primer confinament total i els parcials actuals”. En un intent de transformar la part negativa, Yassmine Othman es queda amb l’aprenentatge i les oportunitats que, diu, deixa qualsevol procés de crisi. “Hem començat a utilitzar eines online en la nostra indústria i hui podem fer una pel·lícula a través de plataformes com a Zoom, Skype, YouTube o Streamyard”, diu, mentre cita com a exemples l’escena gravada per ella mateixa via Skype per al llargmetratge americà Lee’d The Way o l’aposta en marxa en el seu canal en YouTube de Cuéntamelo con una Café, “on faig entrevistesa professionals de la indústria de l’audiovisual i teatral nacional i internacional”.

I és que Cineculpable continua avançant en aquest escenari advers marcat per la pandèmia i es converteix en una de les poques cites culturals que manté el seu format presencial, amb les projeccions de la Secció Provincial i la Secció Oficial en l’Auditori de Vila-real (del 23 al 26 de novembre, de 21.00 a 22.30 hores), que, això sí, ajusta el seu aforament i s’envoltarà de totes les mesures de seguretat oportunes.

El certamen també està d’enhorabona en el que al suport audiovisual es refereix, i és que ha rebut a 434 obres de 42 països a concurs, un centenar més que l’any passat i malgrat l’impacte de la crisi sanitària en la producció cinèfila.

L’autora castellonenca Balma Peris, graduada en Belles arts i en Disseny 3D i Animació, signa el cartell d’enguany, inspirat en “el catastròfic 2020, en què s’han vist molt afectats sectors com el de la cultura i, per inclusió, el del cinema” i que ret homenatge a “aqueixes sales que es van quedar buides i que a poc a poc es van tornanta omplir d’espectadors”, explica la il·lustradora.

La regidora Anna Vicens ha recordat que des del Consistori s’ha llançat una campanya de suport a la restauració local instant la ciutadania que avance els seus sopars a les 20.00 hores “per a poder així arribar a temps a la projecció dels curtmetratges de l‟Auditori”.

Más información

0 comentarios

0 comentarios

No hay comentarios todavía. ¿Quieres añadir uno?

Escribir un Comentario

Escribir un Comentario