Divertits jocs populars amb xapes

elmercaderdejuegos.es

Divertits jocs populars amb xapes
28/02/2019 -

Poques persones no han jugat alguna vegada en la seua vida a les xapes; són molt fàcils d’aconseguir i una font quasi inesgotable de diversió. Han sigut un dels objectes més utilitzats en els jocs populars i no tenen per què caure en l’oblit. Els poden jugar els més xicotets, xiquets i xiquetes, però també persones de totes les edats. Ací us portem alguns dels jocs més divertits als quals es pot jugar en grups petits o grans, només utilitzant xapes i guix per a jugar sobre ciment, o algun pal per a delimitar l’espai de joc.

Carrera de xapes

Només necessites una xapa per cada xiquet o xiqueta que vulga jugar, guix per a marcar el camí en el sòl i un lloc exterior ampli, com un parc o el pati del cole. Es dibuixa el circuit tan llarg, curt o complicat com es vulga, amb una línia d’eixida on es col·locaran les xapes en començar.

En ordre, el joc consisteix que cada participant complete el trajecte impulsant la xapa amb el dit índex. Es pot espentar la teua xapa totes les vegades seguides, fins que s’isca del trajecte delimitat en el sòl. Aleshores, s’espera on s’ha quedat fins que li torne a tocar i passa el torn al següent. Si algú xoca la seua xapa amb una altra, ha de tornar a la línia d’eixida.

Guanya qui recórrega tot el trajecte més ràpid.

Arrimaeta a la paret

En aquest joc popular, es pot jugar per equips o de manera individual. Només es necessita, a més de les xapes, marcar una ratlla en el sòl a 5 o 6 passos d’una paret. Es col·loquen les xapes en la ratlla i, d’un en un, els i les participants la llancen cap a la paret amb el dit polze i índex. Qui tire la xapa que més s’acoste a la paret, gana totes les xapes participants. Ull amb els rebots!

Xapa al cercle

Tal com indica el seu nom, es tracta d’aconseguir que la teua xapa entre en el cercle dibuixat en el sòl. També necessitarem una línia d’eixida, a uns 10 passos de distància, on es col·locaran les xapes. Tirant d’un en un, els i les jugadores han d’aconseguir que arriben dins del cercle en el menys nombre de tocs possible.

Futbol-chapa

Font: elmercaderdejuegos.es

Per a aquest joc, es necessitaran 23 xapes, que faran dels 11 jugadors de cada equip i l’última de pilota. Si no tenim 11 de cada color, pot ser divertit emprar una mica de temps de preparació, pintant les xapes o pegant adhesius en elles per a diferenciar-les. A més, necessitarem dibuixar un camp de futbol i, si volem, dues capsetes de porteries.

Cada participant té un toc de dits per a moure una de les seues xapes o xutar la pilota-xapa. Un equip pot xutar la pilota sempre que estiga dins de l’àrea de l’equip contrari, llevat que toque a una xapa adversària. Abans de xutar per a gol cal avisar perquè l’equip contrari prepare al seu porter.

Quan s’acabe el temps de joc, guanya qui haja marcat més gols.

 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari