Els abonaments de Rodalia de Castelló seran gratis

Pedro Sánchez ha anunciat aquesta mesura al Debat sobre l’Estat de la Nació

Els abonaments de Rodalia de Castelló seran gratis

Els abonaments de diversos viatges de Rodalia operats per Renfe seran gratuïts entre l’1 de setembre i el 31 de desembre de 2022 a Castelló. Així ho ha anunciat aquest mateix matí el president del Govern, Pedro Sánchez, durant el Debat sobre l’Estat de la Nació celebrat en el Congrés dels Diputats.

El cap de l’Executiu ha destacat que el Govern d’Espanya bonificarà el 100% dels abonaments de viatges múltiples per a Rodalia, Rodalies a Catalunya i trens de mitjana distància que operen amb Renfe en el conjunt de l’Estat.

Aquesta mesura es posarà en marxa dijous que ve 1 de setembre i s’estendrà fins al dissabte 31 de desembre de 2022, d’acord amb les previsions del Govern.

Es tracta d’una mesura que té com a objectiu fer front a la inflació. “Sóc plenament conscient de les dificultats quotidianes de la majoria de la gent. Sé que el salari cada vegada dona per a menys, que costa arribar a final de mes, que la cistella de la compra cada vegada és més cara. Em faig càrrec”, ha assenyalat Sánchez.

En aquest sentit, Sánchez també ha anunciat que, pel que fa al transport metropolità, que actualment es bonifica en un 30%, espera arribar a una rebaixa del 50% juntament amb els governs autonòmics.

Durant el Debat sobre l’Estat de la Nació, el cap de l’Executiu també ha anunciat un beca de 100 euros al mes per a estudiants complementària a la qual ja dona el Ministeri d’Educació, durant tot el curs 2022-2023, segons ha precisat el mateix ministeri a Europa Press. Aquesta ajuda es dirigeix a alumnat de Batxillerat, FP i universitat.

Així mateix, el govern aplicarà nous impostos temporals per a la banca i les grans companyies elèctriques, petrolieres i gasístiques que facturen més de 1.000 milions d’euros a l’any. En el cas de les energètiques, aquest impost s’aplicarà durant dos anys sobre els beneficis registrats en 2022 i 2023 per a recaptar 2.000 milions d’euros en cada exercici, mentre que en el de les entitats financeres farà el mateix amb una recaptació estimada de 1.500 milions d’euros a l’any fins a un total de 7.000 milions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari