L'Acord de Fadrell vetllarà pel respecte als drets de les persones del col·lectiu LGTBI

arxiu

L'Acord de Fadrell vetllarà pel respecte als drets de les persones del col·lectiu LGTBI
09/06/2021 -

L’Acord de Fadrell presentarà en el pròxim ple una moció per reivindicar els drets de les persones del col·lectiu LGTBI. La proposta conjunta dels tres grups de govern arriba en el mes en què es commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+ i suposa un compromís ferm amb els drets dels col·lectius. Mitjançant aquesta moció, l’Ajuntament de Castelló es compromet a organitzar, any rere any, una commemoració de l’efemèride, en col·laboració amb les entitats associatives de la ciutat. Així mateix, el text indica que el consistori mantindrà una posició ferma de denúncia contra la LGTBIfòbia i els delictes d’odi.

Amb aquesta moció, el govern de Castelló reivindica el rol dels governs locals en la defensa dels drets de les persones LGTBI. El text presentat posa de relleu la importància de la proximitat a l’hora de realitzar polítiques d’igualtat i adaptar l’acció de l’administració a les diferents realitats. A més, la moció presentada pels membres de l’Acord de Fadrell afirma que els Ajuntaments són “garants de l’efectivitat d’una estratègia clara de lluita per la igualtat i en la defensa de la convivència ciutadana”. També fa referència al consistori com a administració clau en la protecció dels drets i llibertats de tota la ciutadania.

La portaveu adjunta de Compromís per Castelló i regidora de Feminisme i LGTBI, Verònica Ruiz, ha reivindicat “els drets, la dignitat i la igualtat per a lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals”. “El nostre compromís per donar una resposta a la població LGTBI és més necessari que mai, ja que les administracions públiques són els espais més propers a la ciutadania i tenen molt a fer per la visibilització dels col·lectius”, ha assegurat Ruiz.

Ruiz ha recordat la pròxima aprovació del Pla de Diversitat Sexual, un document en què el consistori treball de la ma de les entitats que integren la Plataforma LGTBI de Castelló. “Serem una de les primeres ciutats de l’Estat a comptar amb aquest pla i continuarem així el camí iniciat pel govern del Botànic en matèria de drets de les persones LGTBI, amb una legislació que és referent al continent europeu”, ha expressat l portaveu adjunta de Compromís per Castelló.

El portaveu socialista, David Donate, ha afirmat que amb aquesta declaració “mostrem un any més nostre compromís amb la lluita per la dignitat de les persones que formen part del col·lectiu LGTBI i per les polítiques que promoguen la igualtat, el respecte, la defensa de la convivència ciutadana i la fi de la discriminació per raó d’orientació sexual o identitat de gènere”.

«Les llibertats sexuals que s’han guanyat en les últimes dècades són les grans conquestes civils que la nostra generació gaudeix pot gaudir, però ara amb el creixement de les idees d’extrema dreta i la radicalització de les conservadores aqueixes llibertats que semblaven consolidades tornen a estar amenaçades, per això hem de defensar-les i exigir que siguen ampliades amb més decisió», ha subratllat el portaveu de Podem-EUPV Castelló, Fernando Navarro.

Cal recordar que enguany fa 16 anys l’aprovació del matrimoni igualitari entre persones del mateix sexe a l’Estat espanyol. En eixe sentit, el govern municipal referma el seu compromís amb les persones del col·lectiu LGTBI. El text assenyala, a més, que la LGTBIfòbia segueix manifestant-se a les aules, a les cases, als centres d’oci i, fins i tot, a les administracions públiques. Per això, per als grups de l’Acord Fadrell és necessari un suport explícit a les demandes i necessitats de la població LGTBI+.

Així doncs, l’Acord de Fadrell veu “prioritària” l’aprovació d’una llei estatal que aglutine els drets del col·lectiu LGTBI des de diferents perspectives com la sanitaria, l’econòmica o l’educativa. Cal recordar que dins del col·lectiu existeixen diverses realitats, com les persones LGTBI d’avançada edat o les que tenen menys recursos. La Federació Estatal LGTBI ha declarat 2021 l’any pels “Feminismes, igualtat i drets humans”. D’aquesta manera, busca reforçar la defensa dels drets humans així com protegir els drets de les persones trans.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari