Compromís celebra el seu acte central a Alacant convençuts de liderar el nou govern valencià el 28 d'Abril

La coalició venç a la pluja i desborda el Palau de Congressos a Alacant amb un missatge a favor de “la política que ajuda les persones” i “contra vent, enquestes i les dretes que només agiten banderes de l’odi i la por”.

Compromís celebra el seu acte central a Alacant convençuts de liderar el nou govern valencià el 28 d'Abril
20/04/2019 -

La coalició Compromís ha celebrat aquest matí en el Palau de Congressos d’Alacant el seu acte central de campanya per a les eleccions autonòmiques i generals del pròxim 28 d’abril. Prop de 700 persones han acompanyat als candidats i candidates que aspiren a construir un nou govern progressista a València i Madrid. “Ni un diluvi us ha impedit estar ací. Gràcies per omplir de somriures aquesta sala, sou imparables”, ha agraït Oltra al públic que omplia l’auditori de l’avinguda de Dénia mentre la pluja refermava al carrer.

L’aigua ha estat present dins i fora del recinte triat per la coalició. Durant la seua intervenció, la candidata a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha realitzat diverses picades d’ullet a les comarques alacantines més meridionals. “En aquestes comarques sabem que cada gota d’aigua val or, per això el sistema de regadiu dels nostres agricultors i agricultores és el més eficient de l’Estat. I per això aquest govern continuarà plantant cara a aquells com el president de Castella-la Manxa que ens nega l’aigua. Mentre estiga Compromís governant ningú ens la negarà, exigirem que es complisca la Llei, que es planifique el transvasament del Tajo-Segura i que s’elimine el tasazo als nostres regants, què és això de pagar per una aigua sense saber si t’arribarà? Ja està bé dependre de l’arbitrarietat i el capritx d’altres governs, n’hi ha prou de que ens invisibilitzen!”. Oltra ha insistit: “I protegirem l’horta d’Oriola i la Vega Baixa, un dels ecosistemes més preciosos del nostre país. La nostra terra no és el tauler del Monopoly, diem no a l’especulació!”.

Oltra ha assenyalat que “ara escoltem a les tres dretes: la bàrbara, la corrupta i la dreta que no s’assabenta de res. I no ens conten el que faran perquè és inconfessable. Per això agiten les banderes de l’odi i la por perquè no volen donar arguments. Quan parlen d’una revolució fiscal, en realitat parlen de llevar l’impost de patrimoni, quan ara dels 5 milions de valencians en realitat només ho paguen 22.000. Només volen governar per a aquests 22.000, que són els que més tenen. Ho han fet a Andalusia en llevar l’impost als senyorets i apujar el preu de les escoles infantils. Les seues banderes tenen el color dels diners, amb els seus fitxatges estreles i executius que cotitzen en altres països mentre desprotegien de recursos i drets a la gent senzilla i honrada. Quan arribem al govern aquesta era la terra en la qual els més privilegiats eren els que menys pagaven d’Espanya i la classe mitjana i els desfavorits els que més pagaven. La reforma que vam fer en 2016 li sota els impostos a milió i mig de valencians i valencianes i només 60.000 persones paguen més, i al final tenim els mateixos ingressos que teníem abans. Compromís està ací per a garantir drets, que han de finançar-se, i no privilegis”.

La candidata a la Presidència de la Generalitat ha assegurat que “per a Compromís la política ha de servir per a la felicitat de les xicotetes coses i amb aqueix objectiu treballem cada dia. El que vam dir quan estàvem en l’oposició és el que hem fet governant. La primera mesura que adoptem va ser rebre a les víctimes del metre de València. Era el decent i moralment obligat i reparador. Potser Xarxa Llibres no sembla gran cosa, però 435.000 famílies ja no han de pagar els llibres de text!”.

Oltra també ha assenyalat que Compromís és la formació política “contra vent i enquestes. En 2011 ningú donava res per nosaltres i traiem 6 diputats, ens deixem la pell lluitant contra la corrupció. En 2015 les enquestes deien que trauríem entre 7 i 9 diputats i traiem 19. En 2019 les enquestes ens donen 17 diputats, perquè crec que liderarem el Botànic. El 28 d’Abril vull ser la Presidenta de tots i totes perquè aquesta causa invencible que representem siga també imparable”.

La gestió del present i futurs compromisos

“Com a conseqüència de la nostra gestió quasi 80.000 persones estan ja en el sistema de dependència. Un sistema que ens trobem amb una llista d’espera oficial de 45.000 persones i al poc ens trobem amb unes caixes abandonades en un racó amb 17.000 expedients. Aqueix dia vaig plorar amargament. El PP va apartar en unes caixes a 17.000 famílies que estaven patint”, ha detallat Oltra.

“Hem aprovat la Renda Valenciana d’Inclusió i el dimarts que ve entra en vigor el complement de les pensions no retributives per a usuaris amb una pensió miserable després d’anys de treball. Compromís és la garantia que l’any vinent entre en vigor el complement dels salaris baixos, també per als autònoms. Amb Compromís ningú es queda arrere. La pròxima legislatura és la de la transformació perquè el vaixell encarat ja, navegue a tota vela. Això només és possible si Compromís lidera el Botànic. Hi haurà resistències però ho farem amb valentia”, ha destacat Oltra.

Oltra ha assenyalat en el seu discurs diversos compromisos per a la següent legislatura, com crear una unitat d’especialistes en qüestions agràries en l’oficina de la Generalitat a Brussel·les, la gratuïtat dels menjadors escolars, l’establiment de les taxes universitàries progressives, en funció de la renda o la creació d’una unitat especial de l’Advocacia de la Generalitat “per a recuperar fins a l’últim cèntim del qual els corruptes ens van robar”.

Finançament just

Quant al finançament Oltra ha assegurat que “no volem ser més que ningú, però estem farts de ser els últims. El PP i el PSOE es caracteritzen per demanar una cosa ací i a Madrid una altra. Puig demanava el finançament amb Rajoy i amb Sánchez se li ha fet la boca xicoteta i no diu res. Volem finançament just, finançament en arranjament al pes poblacional i la regularització del deute que ha provocat aqueixe infrafinançament i que no és responsabilitat dels valencians”.

Per la seua part el cap de llista al Congrés, Joan Baldoví, ha centrat el seu discurs a reivindicar el paper de la política quan està al servei de les persones. “Gràcies a Compromís es cuida de les xicotetes coses, les que en definitiva són importants, les que fan que en un xicotet poble existisca o no mantenint l’escola. Qui ha parlat de la xylella, del morrut, de la connexió ferroviària de L’Altet, dels nostres trens de rodalia, dels diners que mai arriba de Madrid? Per què tots els partits fan promeses en eleccions i voten en contra d’elles en el Congrés quan Compromís les presenta com a iniciatives? A Madrid no saben on està ni València, ni Alacant, ni la Vega Baixa, ni la Serra de Bernia, i en totes aqueixes geografies hi ha persones que pateixen”.

“Segons el CIS els polítics són la tercera preocupació per a la ciutadania. Els polítics són un problema quan esmenten descaradament, quan amaguen la seua agenda oculta, quan no parlen de les coses importants de la vida, quan es dediquen a robar els diners de tots, són un problema quan utilitzen les clavegueres per a espiar als rivals polítics. Però la política també pot ser la solució, la bona política millora la vida de la gent”, ha continuat Baldoví, “i cal dir-ho perquè la gent no ho sap: Compromís es presenta al Congrés i és la solució per a acabar d’una vegada per sempre amb la marginació d’inversions i finançament que patim els valencians des de fa dècades i aqueix continuarà sent el principal objectiu de Compromís en el Congrés i el Senat. Amb un finançament i unes inversions justes es podrien crear 25.000 nous llocs de treball en el nostre territori, els fons que ens toquen però que no ens arriben per part de l’Estat són els que necessitem per a construir escoles, els centres de salut, per a tindre més mestres i més personal sanitari, per a acabar amb les llistes d’espera i atendre la dependència”.

“La santíssima trinitat de la dreta parla de pistoles, banderes i neandertals; nosaltres d’escoles, famílies i ambulatoris. Ells agiten els espantalls a València i Madrid perquè ens distraguem i no parlem d’aquesta vertadera agenda oculta que no trauen en campanya. Per això us necessitem a tots i totes vosaltres, per a avançar en el canvi, per a impulsar la nostra terra. EL 28 no votem per les coses grans sinó per totes aqueixes xicotetes coses que fan felices a la gent, feu-nos imparables amb el vostre vot”, ha assenyalat el que ha sigut les últimes legislatures el portaveu de Compromís en el Congrés dels Diputats.

El míting ha començat amb la intervenció de l’alcaldable d’Alacant, Natxo Bellido, qui com a amfitrió va donar la benvinguda als assistents vinguts de tot el territori valencià. Els següents a pujar a l’escenari han sigut els caps de llista a les Corts, Aitana Mas, i al Congrés dels Diputats, Ignasi Candela. Mas ha posat l’accent en la seua intervenció en què “queda molt per fer, molt per transformar, hem de passar a canviar el model de societat que tenim, una societat que consumisca menys i treballe menys per més, allunyada de la precarietat laboral i amb el medi ambient per bandera i governs nets que no roben”. “Hem demostrat aquests quatre anys la nostra capacitat de gestió, hem sigut capaces de fer dels matisos oportunitats, que som els de la pluralitat, de la diversitat també territorial i així ho hem demostrat amb les comarques alacantines i estic convençuda que per això el sud farà Presidenta a Mónica Oltra el 28 d’abril”, ha assegurat l’exdirectora de Transparència de la Generalitat Valenciana.

Per part seua, Candela, ha assenyalat que “PP, PSOE i Ciutadans només vénen a Alacant una vegada a l’any a fer-se la foto, però quan es vagen tot seguirà igual”, perquè “som els de Compromís els que vivim i estimem aquesta terra; som els que coneixem els seus problemes i necessitats. La nostra política té un fonament: i és que la gent d’Alacant tinga les mateixes oportunitats que la de la resta de l’Estat”.

“Imagineu la cara de les tres dretes si no entren al Govern gràcies a Compromís i Mónica Oltra és la pròxima presidenta de la Generalitat. Us ho imagineu? Perquè el pròxim 28 d’abril ho farem possible rebentant les urnes d’il·lusió, esperança i futur”, ha interpel·lat Candela al públic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari