El 10% de la nova adquisició d'habitatges del Consell es destinarà a les víctimes de violència de gènere

El Decret d’Ajudes Urgents a Col·lectius Vulnerables aprovat pel Consell inclou ajudes a les víctimes de fins a 900 euros per a lloguer d’habitatge

El 10% de la nova adquisició d'habitatges del Consell es destinarà a les víctimes de violència de gènere
19/05/2020 -

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, s’ha reunit amb la delegada del Govern Contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, per a establir una línia de col·laboració institucional i abordar les polítiques que, en matèria d’habitatge, estan duent a terme tant la Generalitat com el Govern central i que estan dirigides a les dones víctimes de violència de gènere.

Martínez Dalmau ha anunciat que, “en compliment de l’Acord del Botànic, la Generalitat es compromet a destinar el 10% dels nous habitatges que s’adquirisquen, per a ampliar el parc públic, que siguen per a les dones víctimes de violència de gènere i els menors afectats”.

“Som conscients que les víctimes tenen la urgència i la necessitat d’una alternativa residencial per a fugir dels seus agressors i començar a construir una nova vida a partir d’un sostre que signifique un refugi per a elles”, ha assenyalat.

El vicepresident s’ha referit també al Decret d’Ajudes Urgents a Col·lectius Vulnerables aprovat divendres passat pel Consell, entre els principals objectius del qual figura el d’oferir una alternativa residencial a dones víctimes de violència de gènere.

El decret contempla un total de 5 milions d’euros en ajudes i aportacions a les víctimes de fins a 900 euros per a pagar el lloguer, per un termini de temps d’un any, ampliable a un altre més.

Martínez Dalmau ha assegurat que “el Govern valencià ha sigut el primer govern autonòmic a desenvolupar les dues línies d’ajudes COVID-19 en matèria d’habitatge proposades pel Govern central i, de manera específica, el referit a les dones víctimes que no poden pagar un lloguer”.

“Una vegada més, la Generalitat s’ha situat al costat de les persones més vulnerables demostrant ser un exemple d’eficiència, solidaritat i eficàcia en les convocatòries de les ajudes”, segons ha dit Martínez Dalmau.

Sobre l’accés a habitatges en lloguer a les dones víctimes en situació de risc, Martínez Dalmau ha posat l’accent en el conveni subscrit entre la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública i l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (Evha).

En aqueix sentit, ha informat a Rosell que, en l’actualitat, l’EVha disposa d’una línia pressupostària de 500.000 euros per a rehabilitar habitatges destinats a les dones víctimes.

Hui dia, ha avançat, s’estan reparant 25 habitatges que estaran disponibles en les pròximes setmanes. En total, des de juny de 2015, han sigut 104 els habitatges de promoció pública entregades a dones víctimes de violència masclista en la Comunitat Valenciana.

En la reunió, que ha tingut lloc per videoconferència, també han participat la sotssecretària de la Conselleria, Blanca Jiménez, el secretari autonòmic d’Habitatge i Funció Social, César Jiménez, i la directora general de Coordinació Institucional de la Vicepresidència Segona, Adoración Guamán.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari