L'aeroport de Castelló posa en marxa una nova zona d'activitat de 31.000 metres quadrats

Arcadi España destaca que l’actuació afavoreix l’expansió de les empreses de l’aeroport i l’arribada de més companyies

L'aeroport de Castelló posa en marxa una nova zona d'activitat de 31.000 metres quadrats
04/01/2022 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat l’activació de la nova plataforma industrial de l’aeroport de Castelló, que abasta una superfície de quasi 31.000 metres quadrats i que ha suposat una inversió de dos milions d’euros.

El conseller ha visitat aquest dimarts, acompanyat per la directora general d’Aerocas, Blanca Marín, la nova zona d’expansió de l’aeroport, destinada a activitats aeronàutiques d’índole industrial, com són l’estacionament, manteniment, preservació i desmantellament d’avions.

Arcadi España ha destacat que la creació d’aquesta plataforma “garanteix els plans d’expansió de les empreses que ja operen en l’aeroport, afavorirà la implantació d’altres companyies i permet alliberar espai per al desenvolupament d’altres activitats, com la logística”. “En definitiva, suposa un pas més en l’objectiu de la Generalitat de convertir l’aeroport de Castelló en una eina de dinamització econòmica, vertebració territorial i generació d’ocupació”, ha afegit.

La nova plataforma industrial comprén una àrea pavimentada de 12.000 metres quadrats i una esplanada annexa en llastos de 19.000 metres quadrats per a estacionament d’avions, incloent-hi espai per a la instal·lació d’hangars. Així mateix, s’ha prolongat el carrer de rodatge per a connectar amb la nova plataforma i s’ha executat una nova via d’eixida des de la pista de vol.

La plataforma industrial ha entrat en funcionament aquesta mateixa setmana amb el trasllat dels primers avions des d’altres punts de l’aeroport per a tasques de manteniment i preservació. El procés prosseguirà en les pròximes setmanes, ja que la previsió és que l’aeroport albergue aquest hivern fins a 60 aeronaus de manera simultània.

La posada en marxa de la nova zona industrial implicarà l’emplaçament en la mateixa de l’activitat de desmantellament d’avions. Sobre aquest tema, el conseller ha destacat la recent publicació d’una resolució favorable de la Direcció General de Qualitat i Avaluació Ambiental del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, que possibilita el desenvolupament de l’activitat de tall de fuselatge d’avions en la nova plataforma industrial, en una àrea annexa.

El conseller ha manifestat la seua satisfacció amb aquesta resolució ministerial i ha agraït la col·laboració que ha prestat durant el procés de tramitació la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Espai per a desenvolupar la càrrega

L’activitat de desmantellament d’avions es desenvolupa en l’actualitat entorn de la terminal de mercaderies. El seu trasllat a la nova plataforma industrial possibilitarà destinar l’espai alliberat a l’activitat de càrrega, “que pretenem posar en marxa al llarg d’aquest 2022, ampliant així la cartera de serveis de l’aeroport de Castelló”, ha explicat Arcadi España.

El conseller ha incidit en l’aposta per la diversificació de l’activitat de l’aeroport de Castelló, “a fi de traure el màxim rendiment a totes les seues capacitats”. En aquest sentit, ha incidit en l’objectiu estratègic de la Generalitat de generar un pol empresarial, logístic i industrial en la Zona d’Activitats Complementàries (ZAC) de l’aeroport.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari