Puig: “Volem una aliança entre tots els departaments de Castelló per al Nou Servei Valencià de Salut"

El president de la Generalitat destaca que la major cooperació i aliança als departaments castellonencs durant la pandèmia serà un model a extendre en el nou sistema sanitari valencià

Puig: “Volem una aliança entre tots els departaments de Castelló per al Nou Servei Valencià de Salut"

La major cooperació i aliança entre els departaments sanitaris de Castelló serà el model a seguir per a la resta del territori en l’arquitectura del Nou Servei Valencià de Salut de la Comunitat Valenciana. Així ho ha anunciat aquest matí el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que ha analitzat l’evolució a la baixa de la pandèmia a la província de Castelló i ha destacat que l’objectiu és “consolidar una aliança entre tots els departaments de Castelló generant una àrea que tinga cobertura jurídica”.

Aquestes declaracions les ha fet després d’una reunió a Castelló juntament amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, la directora general d’Assistència Sanitària, Mariam García, la comissionada per a la Transformació de l’Atenció Primària, María José Lloria, i els gerents dels tres departaments de Castelló, en la qual s’ha analitzat la situació de la pandèmia en la Comunitat Valenciana i a Castelló concretament.

“Hi ha una disminució sostinguda de malalts amb COVID tant en planta com en UCI i una alta ocupació de pacients no COVID, per la qual cosa no podem dir que hi haja pressió hospitalària per la pandèmia”, ha explicat Puig, que ha matisat que, malgrat que l’evolució és favorable, “cal continuar treballant de manera correcta, perquè si hi ha desatenció, vindran setmanes molt difícils”.

Després de l’anàlisi, el president de la Generalitat ha anunciat un procés de participació obert en el qual tots els professionals de la sanitat pública consensuen la reforma de l’atenció primària amb una nova arquitectura sanitària. Un Nou Servei Valencià de Salut en el qual ja s’està treballant amb la visita de la comissionada, Lloria, a tots els departaments de salut per a conéixer les principals necessitats que caldria cobrir amb el nou sistema.

Sobre aquest tema, Puig ha apuntat que el treball castellonenc que s’ha realitzat especialment durant la pandèmia serà un model a seguir en la confecció d’aquesta arquitectura. “L’experiència que s’ha iniciat a Castelló amb una major cooperació i aliança entre els departaments la traslladarem a la resta de la Comunitat Valenciana”, ha destacat.

Això no significa que s’eliminen els departaments sanitaris actuals, sinó que es reforce la cooperació entre ells integrant-los en una única àrea amb cobertura jurídica. “L’objectiu és augmentar la capacitat de resposta i millorar el servei públic dels valencians i les valencianes i ací veiem que els gerents han fet un gran esforç per posar en el centre al pacient”, ha valorat. “Volem que es consolide una aliança entre tots els departaments de salut de Castelló generant una àrea que tinga cobertura jurídica, i això formarà part de la nova arquitectura que està elaborant la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública”, ha remarcat.

Aquesta reforma, que es posarà en marxa en els pròxims mesos segons el líder del Consell, augmentarà els reforços, sinergies i comunicacions entre els departaments per a millorar l’atenció. És a dir, s’estrenyeran relacions entre l’Atenció Primària dels centres de salut locals i Salut Pública.

Així, Puig ha posat en valor la “gran faena” que han desenvolupat i continuen fent els i les professionals d’Atenció Primària per a combatre la pandèmia, en la qual, segons ha assenyalat, s’estan posant tots els esforços. No obstant això, ha reconegut que cal reformar-la amb la nova arquitectura, per la qual cosa ha explicat que ja hi ha “un procés de reflexió i de treball conjunt amb tots els professionals d’aquest àmbit, amb l’objectiu de millorar el que considerem com un pilar fonamental de la sanitat pública valenciana”.

Èxit amb la campanya de la grip i vacunes contra la COVID

Quant a la vacunació contra la COVID-19, Ximo Puig ha assegurat que el sistema sanitari està preparat, ja que ha donat mostres d’això en la campanya de vacunació contra la grip, que ha qualificat de “gran èxit”. No obstant això, el president ha indicat que, “en cas que siga necessari, serà dotat dels reforços corresponents”.

Així mateix, ha recordat que durant la primera fase seran vacunades les persones vinculades directament al sector sanitari, sociosanitari, a més de residents i persones més vulnerables, “amb el que es tracta de garantir el manteniment de l’assistència sanitària en els pròxims mesos”. Ha detallat, en aquest sentit, que la vacunació de l’Hospital General es realitzarà a l’hospital de campanya.

No obstant això, el president ha instat a la prudència atés que, segons ha assenyalat, “encara passaran molts mesos fins que s’aconseguisca la immunització que produeixen les vacunes i se supere la pandèmia”. Per això, ha demanat viure el Nadal de manera alegre però amb responsabilitat, “prudència, prudència i prudència” per a evitar contagis i perdre a més persones a causa de la malaltia.

Col·laboració dels ajuntaments

Finalment, Ximo Puig ha fet referència a la necessària cooperació entre la Generalitat i els ajuntaments, “alguns dels quals, com el de Castelló estan col·laborant molt estretament”, ja que “han d’estar absolutament compromesos per a poder superar la pandèmia”.

En aquest sentit, ha fet una crida a la “màxima prudència”, i a restringir les activitats que se solen programar per a aquestes festes, com les cavalcades, per a garantir la seguretat de la ciutadania.

El cap del Consell ha assenyalat que actualment dos objectius bàsics centren l’agenda política: “la superació de la pandèmia i la reactivació de l’economia”, “per l’ocupació i per la capacitat de generar noves expectatives per als ciutadans”, i ha finalitzat assegurant que només “s’aconseguiran si treballem junts des de la convicció i des de la prudència”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari