La Diputació ajudarà amb 40.000 euros a municipis xicotets per a l'elaboració de plans d'igualtat

La Diputació ajudarà amb 40.000 euros a municipis xicotets per a l'elaboració de plans d'igualtat
01/09/2020 -

La Diputació de Castelló ha habilitat una partida de 40.000 euros per a la concessió d’ajudes destinades a l’elaboració de plans d’igualtat en ajuntaments de la província de menys de 10.000 habitants, a les quals s’accedirà pel procediment de concurrència competitiva. Les bases, que s’han aprovat en la Junta de Govern celebrada hui, estableixen que les corporacions locals podran concórrer a algunes d’aquestes tres modalitats: pla d’igualtat intern organitzacional o de plantilla, municipal de ciutadania o municipal contra la violència de gènere.

Ho ha anunciat la vicepresidenta, Patricia Puerta, qui ha explicat que haurà d’ocupar-se de la redacció del text una agent o un agent d’igualtat amb les condicions exigides en la convocatòria o una consultoria de gènere especialitzada en igualtat.

És una «decisió estratègica» de l’equip de govern de la nova Diputació, que considera «una prioritat» que tots els ajuntaments puguen comptar amb un pla d’aquestes característiques, per «ser fonamental per a la implementació de polítiques d’igualtat entre dones i homes». L’import màxim de la subvenció concedida serà de 2.500 euros i s’abonarà amb caràcter anticipat perquè el procés resulte el més àgil possible.

Del que es tracta «és d’ajudar al fet que tots els ajuntaments puguen complir amb el requisit legal de tindre en vigor com més prompte millor un pla d’igualtat que els permeta adoptar mesures internes a favor de la igualtat i de projectar cap a l’exterior polítiques que fomenten li equiparació de drets i oportunitats entre dones i homes o de projectes per a combatre la violència de gènere».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari