La inversió en infraestructures i les ajudes a pimes i autònoms marquen els pressupostos 2021 de la Diputació

La Diputació de Castelló durà al ple de desembre un pressupost de 168 milions d’euros que inclouen dos nous plans Reactivem Castelló

La inversió en infraestructures i les ajudes a pimes i autònoms marquen els pressupostos 2021 de la Diputació

La pandèmia del coronavirus ha exigit respostes ràpides des de les administracions no només en l’àmbit sanitari, sinó també en l’àmbit social i econòmic i els pressupostos que a poc a poc es van perfilant estan marcats per aquesta crisi. Així, l’equip de govern de la Diputació de Castelló ja ha presentat la seua proposta de pressupostos per a 2021, que a més de comptar amb un augment de 20 milions més, inclouran dos nous plans Reactivem Castelló, un per a obres i un altre d’ajudes per a pimes i autònoms.

Els comptes per a l’any que ve seran un 12% més alts que els d’enguany, per la qual cosa se superaran els 168 milions d’euros, la qual cosa es tradueix en 20 milions d’euros més. Per al president de la Diputació, José Martí, es tracta d’un “pressupost històric per a un moment sens dubte extraordinari com és atendre les necessitats dels nostres municipis i dels nostres ciutadans en la complicada situació econòmica i social que ens ha tocat viure a causa de la pandèmia per la COVID-19”.

A l’espera de conéixer més detalls al llarg del matí, de moment la institució provincial ha avançat que es mantindran les grans línies que es van posar en marxa per a 2020, entre elles el Pla 135, el pla d’obres i serveis per a desenvolupar les principals obres públiques dels municipis castellonencs; el Fons de Cooperació Municipal, per a agilitzar l’arribada de recursos als ajuntaments i que puguen executar les seues actuacions de forma més ràpida; i el Fons per a Municipis Turístics, que ajuda els consistoris a agilitzar també recursos destinats a la seua promoció turística.

No obstant això, una de les novetats és que en 2021 la Diputació de Castelló serà essencial en l’impuls als xicotets i mitjans empresaris i empresàries, així com a autònoms. I és que ja ha anunciat la creació de dos plans Reactivem Castelló, un per a reforçar més el Pla 135 d’obres i un altre per a pimes i autònoms, “que suposarà reservar un important fons per a prioritzar les actuacions que necessiten els nostres municipis i, en definitiva, els ciutadans”, ha assenyalat José Martí.

Tot això s’emmarca en el treball desenvolupat durant tot l’any per l’actual corporació provincial, que ha complit en aquest amb l’objectiu d’estabilitat pressupostària “que ens ha marcat durant pràcticament tot l’any el Pla Econòmic Financer que hem hagut d’aplicar fins a novembre”, com recalca Santiago Agustí, diputat d’Hisenda.

Aquest compliment ha coincidit en el temps amb la decisió del Govern de suspendre les regles fiscals per al que queda d’enguany i 2021, la qual cosa permet a la Diputació no estar sotmesa, des de principis d’aquest mes de novembre, als objectius de dèficit, deute i despesa pública i haver pogut treballar així en un pressupost expansiu per al pròxim exercici econòmic, que superarà els 168 milions d’euros.

Les línies generals del pressupost per a 2021, que avança aquests dies els últims tràmits i espera la seua aprovació en el ple de desembre, ja han sigut traslladades als representants dels grups de l’oposició -Vicent Sales i Elena Vicente-Ruiz (PP) i Cristina Fernández (Ciudadanos)-, que podran presentar esmenes als comptes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari