Els ajuntaments comptaran amb 800.000 euros en ajudes contra l'emergència hídrica

La Diputació aprova les bases reguladores de les subvencions destinades a cobrir les despeses de reparacions, reposicions de bombaments de pous i captacions

Els ajuntaments comptaran amb 800.000 euros en ajudes contra l'emergència hídrica
22/02/2022 -

La Diputació de Castelló ha aprovat les bases reguladores destinades a garantir l’abastiment d’aigua potable per als municipis de menys de 20.000 habitants per a l’any 2022, amb una quantia de 800.000 euros.

El diputat del Cicle de l’Aigua, Ignasi Garcia, ha reiterat que la Diputació «tenim l’obligació de donar resposta als problemes hídrics que poden tindre els nostres municipis, i més en aquests moments de sequera».

«Hem tornat a posar en marxa les ajudes de les emergències hídriques justament per a poder garantir que cap municipi es quede sense aigua», ha concretat Garcia.

Les actuacions a subvencionar seran necessàriament del servei d’abastiment i distribució d’aigua potable domiciliària. Sent aquestes consistents en reparacions, o, si és el cas, reposicions de bombaments de pous i captacions; reparacions, o si és el cas, reposicions per ruptures en xarxes d’abastiment i distribució; el subministrament d’aigua potable per mitjà de botes i qualssevol altra mesura de xoc.

Podran beneficiar-se d’aquestes ajudes els pobles de menys de 20.000 habitants, i deuran presentar la documentació a partir d’aquest dimarts 22 de febrer.

Quant a les ajudes, s’ha convocat de manera simultània dos procediments de selecció successius al llarg de l’exercici econòmic 2022, on la primera resolució, amb càrrec a les aplicacions pressupostàries, que té com a import màxim a atorgar 400.000 euros, té un termini de presentació de sol·licitud fins al 30 de juny de 2022.

La segona resolució, «Pla Proveïment de l’Aigua» que també té un import màxim de 400.000 euros, tindrà un termini de presentació des de l’1 de juliol fins al 30 de novembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari