Barceló demana responsabilitat individual de cara a Nadal per a evitar una tercera ona

La consellera de Sanitat ha assenyalat que malgrat que es manté la corba a la Comunitat Valenciana, no es poden repetir els rebrots

Barceló demana responsabilitat individual de cara a Nadal per a evitar una tercera ona

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha demanat aquest matí responsabilitat individual per a evitar una tercera ona que, segons experts, podria produir-se després de les festes nadalenques. Així ho ha assenyalat després d’una reunió amb els representants de l’Atenció Primària a l’Hospital General de Castelló.

Barceló ha recordat que la proposta de la Comunitat Valenciana al Ministeri de Sanitat és que les reunions familiars en les festes siguen d’un màxim de 10 persones, mentre que les trobades socials han de continuar amb 6 persones com a molt. Així mateix, la conselleria ha proposat alçar els límits de mobilitat els dies 24, 25 i 31 de desembre i l’1, 5 i 6 de gener, coincidint amb Nit de Nadal, Nadal, Nit de cap d’any, Any Nou i Reis.

La consellera ha explicat que des del 12 d’octubre s’ha produït un creixement de la corba d’aquesta segona ona, que s’ha estabilitzat – en l’actualització del dissabte, la província de Castelló no va registrar cap brot, mentre que en la del dilluns tan sols es va localitzar un-. “Hem de mantindre la prudència, perquè el fet que vaja disminuint és una bona trajectòria, però no pot tornar a rebotar en qualsevol moment pels desplaçaments o les reunions familiars i socials”, ha demanat la consellera.

Així, ha insistit en la necessitat de la responsabilitat individual i ha recordat que el dimecres hi haurà, de nou, Consell Interterritorial per a analitzar la situació de cada comunitat autònoma amb el Ministeri de Sanitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari