Carrasco inicia ronda de contactes “amb vista a explorar acords de ciutat”

La pròxima alcaldessa de Castelló, la ‘popular’ Begoña Carrasco, ha anunciat reunions amb tots els grups polítics

Carrasco inicia ronda de contactes “amb vista a explorar acords de ciutat”

El pròxim 17 de juny, l’Ajuntament de Castelló té una cita que marcarà l’inici d’una nova etapa per als pròxims quatre anys: la investidura i possessió del càrrec d’alcaldia. Begoña Carrasco, guanyadora de les eleccions municipals del 28M, prendrà la vara de comandament i iniciarà la legislatura 2023-2027, encara que ara és moment de conéixer si ho farà en solitari o amb un pacte de govern.

Carrasco va aconseguir un gran augment de suport entre l’electorat el passat 28 de maig i va situar al PP com primera força, amb 11 regidors; el PSOE va baixar a la segona amb 9; Vox puja a la tercera amb 4 i Compromís es va mantindre amb 3 edils. Unides Podem-EUPV i Ciutadans no van obtindre representació.

Aquesta victòria li ofereix la vara de comandament a Carrasco com a llista més votada, amb una majoria simple. Però si vol governar amb comoditat, haurà d’arribar a un acord amb una altra formació i arribar als 14 regidors de la majoria absoluta, és a dir, sumar almenys 3 edils al seu equip de govern.

Reunió amb totes les formacions

Amb aquesta qüestió sobre la taula, la futura alcaldessa de la capital de la Plana i presidenta local del PP de Castelló, ha destacat que “treballarem perquè Castelló tinga un govern de tots i per a tots que siga estable, moderat i allunyat de la confrontació política”.

En el comité executiu local, Begoña Carrasco ha anunciat que “obrirem una ronda de contactes amb tots els grups polítics amb vista a explorar acords de ciutat“. “En el Partit Popular entenem que hi ha qüestions i assumptes que superen l’àmbit dels programes electorals, objectius que són de ciutat i que entenem que han de comptar amb els màxims suports”, ha afegit.

Carrasco ha insistit que “al Partit Popular sempre ens trobaran en els pactes i en la suma en aquells assumptes que siguen bons per a la ciutat”. Seguint amb l’ordre de major a menor representació, un equip format per Sergio Toledo, Vicent Sales, Juan José Macián, Miguel Ángel Mulet, Daniel Náger i la mateixa Carrasco es reuniran amb les formacions a la recerca d’un acord.

De moment, Compromís ja ha anunciat que votarà en contra de Carrasco en la investidura “perquè el PP representa l’oposició a les polítiques que transformen la vida de la gent”, i Amparo Marco, alcaldessa de Castelló en funcions i líder dels socialistes, va anunciar després de conéixer els resultats que no prendrà la seua acta de regidora en aquesta legislatura.

Així mateix, aquest mateix dimarts, Luis Barcala, alcalde en funcions i guanyador de les eleccions a Alacant, ha anunciat que serà reelegit com a alcalde sense pacte i sense suports externs, en finalitzar la ronda de contactes amb el PSPV-PSOE, Vox, Compromís i Unides per Alacant. I en el cas de la ciutat de València, María José Catalá, guanyadora dels comicis pel PP, ha destacat al llarg de la campanya que no busca un govern de coalició amb Vox, sinó arribar a acords puntuals amb altres formacions al llarg dels pròxims quatre anys.

La preferència per governar en solitari del seu homònim a Alacant, ja confirmada, i la mateixa pretensió per part de la futura alcaldessa de València, inclinen la balança a un govern del PP en solitari també per als castellonencs i castellonenques. Però seran les reunions amb els grups municipals amb representació les que esclariran el futur del consistori a la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari