Bonig creu "totalment" que el castellà perilla a la Comunitat Valenciana: "Hi ha municipis on no hi ha oferta

Bonig creu "totalment" que el castellà perilla a la Comunitat Valenciana: "Hi ha municipis on no hi ha oferta
07/03/2019 -

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, s’ha mostrat convençuda que el castellà està en perill a la Comunitat Valenciana i ha assegurat que “hi ha molts municipis on no hi ha oferta en llengua castellana”.

La líder dels populars valencians ha realitzat en ‘Los desayunos de TVE’ unes declaracions, recollides per Europa Press, en les quals ha defés que en aquesta comunitat “hi ha un procés de falta de llibertat dels pares per a triar la llengua en què volen educar els seus fills”. Quan se li ha preguntat si pensa que el castellà està “en perill”, ha contestat que “totalment”. “I no ho dic jo, ho diuen les sentències del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana”, ha asseverat.

Ha posat com a exemple que “el 93% dels alumnes en la província a Castelló estudien només en línies en valencià”. “Eixa és una realitat. Hi ha molts municipis a la Comunitat Valenciana on no hi ha oferta en llengua castellana”, ha incidit.

Al seu parer, “si hi ha una comunitat que pateix les polítiques que han portat Catalunya a l’actual situació, eixa ha sigut la Comunitat Valenciana per les polítiques de PSPV i Compromís sobretot en tema educatiu on hi ha tot un procés d’adoctrinament, de xantatge lingüístic, de falta de llibertat d’elecció per als pares a l’hora de triar l’educació i la llengua dels seus fills igual que va passar a Catalunya fa vint anys”.

La líder ‘popular’ ha culpat el president Ximo Puig de “permetre i tolerar eixa política”. “No ho dic jo, ho diuen les més de 300.000 persones que van eixir al carrer i les més de 40 sentències del TSJ anul·lant la seua política com, per exemple, el decret del xantatge lingüístic”.

“DEFÉN EL VALENCIÀ PERÒ AMB LLIBERTAT”

Bonig s’ha compromés a què amb el PPCV hi haurà “llibertat d’educació i no hi haurà requisit lingüístic”. Així mateix, ha recalcat que el valencià “no és un problema” i que el seu partit “defén” la llengua “però amb llibertat”.

“És que estic una mica farta d’escoltar que el PP està en contra del valencià. Mentida. El PP vol, defén. Nosaltres vam engegar tot l’ensenyament del valencià però amb llibertat. Jo sóc valencianoparlant, puc fer aquesta entrevista en valencià o castellà i per a mi és un enorme orgull poder ser bilingüe com és la Comunitat però el que no permetré és que es coarte la llibertat dels pares”, ha subratllat.

Finalment, ha recordat que Compromís “s’ha quedat a soles” en la defensa per a exigir el requisit lingüístic de coneixement de valencià en l’accés a la funció pública valenciana, una mesura que per a Bonig “limita la capacitat de portar talent a la Comunitat”. Per açò, ha advocat per que siga “un mèrit més però no un requisit com a Balears”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari