Baños insta la Conselleria de Medi Ambient a fer compatible el ciclisme de muntanya amb l'esborrany de Reglament Forestal

La diputada recorda que és una pràctica esportiva que ajuda a generar activitat econòmica en els xicotets pobles d’interior

Baños insta la Conselleria de Medi Ambient a fer compatible el ciclisme de muntanya amb l'esborrany de Reglament Forestal
10/05/2022 -

La diputada provincial d’Esports, Tania Baños, fa una crida a la reflexió a la Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica perquè el nou Reglament Forestal en el qual està treballant no es redacte finalment en els termes que estableix l’esborrany que ha transcendit a través dels mitjans de comunicació, que equipararia l’ús en territori de muntanya de la bicicleta elèctrica i dels vehicles de motor.

Baños creu que l’aprovació del document amb el qual treballa la conselleria «podria suposar la fi del ciclisme de muntanya a la província de Castelló, un dels esports més emblemàtics i practicats a les nostres comarques, sobretot, els caps de setmana». En la seua opinió, no té sentit la comparació entre la bicicleta elèctrica i els vehicles de motor, advertint a més que fer-la «denota que es desconeix el que és una bicicleta elèctrica o que els qui estan redactant l’esborrany no s’han pujat mai en una».

La responsable de l’àrea d’Esports de la Diputació recorda que «una bici elèctrica no té la mateixa força que una motocicleta, ni el seu ús les mateixes conseqüències sobre el territori, ni tan sols, sobre les pistes».

Baños defensa la realització de proves esportives a l’aire lliure de manera sostenible i considera que «posant determinades normes, tot es pot fer, sense haver d’arribar a prohibir la pràctica de l’esport a les nostres muntanyes». En aquest sentit, recorda que «des que vam accedir al govern de la Diputació en 2019, sempre hem defensat la pràctica de l’esport a l’aire lliure, i no podem entendre que l’esborrany de la conselleria contemple la prohibició de l’ús de la bicicleta elèctrica fins i tot en pista».

Actuar contra la despoblació

La diputada defensa que el ciclisme de muntanya té una doble component que no podem oblidar: la de la salut i la de generació d’activitat econòmica en els xicotets municipis d’interior gràcies a les visites d’aquests esportistes. «Quan parlem d’impulsar polítiques per a fer front a la despoblació», ha assenyalat, «també pensem en la realització de l’esport a l’aire lliure de manera sostenible i respectuosa amb el medi ambient».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari