El general retirat Alberto Asarta serà el cap de llista de Vox per Castelló al Congrés

El general retirat Alberto Asarta serà el cap de llista de Vox per Castelló al Congrés
18/03/2019 -

El general retirat Alberto Asarta Cuevas serà el cap de llista de Vox per Castelló al Congrés en les eleccions generals del pròxim 28 d’abril, ha confirmat la pròpia formació a Europa Press.

Nascut a Saragossa en 1951, Asarta va ingressar en l’Acadèmia General Militar de Saragossa com a cadet en 1971 i va ser ascendit a tinent en 1975. Com a Tinent i Capità (1975-1988) va servir en la Brigada Paracaigudista, la Legió Espanyola i en el Regiment d’Infanteria “Canàries 50”.

Durant aquest temps va exercir com a cap de Secció i de Companyia. En 1988 va ser ascendit a Comandant, sent el segon oficial a ser destinat a la Caserna General de l’Eurocos, a Estrasburg (França), entre febrer de 1993 i juliol de 1996.

De tinent coronel va ocupar el lloc de cap de la Secció d’Entrenament i Exercicis en la Caserna General de la Força de Maniobra entre 1996 al 2000. Com a coronel va ser destinat a la Divisió de Planes de l’Estat Major de l’Exèrcit, on va exercir el comandament del Regiment d’Infanteria Mecanitzada “Castilla 16”, des d’on va participar en missió militar a l’Iraq.

Va ser ascendit a general de Brigada en 2006 on estaria al comandament de la Brigada d’Infanteria Cuirassada XII fins que al setembre de 2009 comença la seua preparació i la del seu equip per a incorporar-se a la missió d’UNIFIL (United Nations Interim Force in Lebanon) com a Cap de Missió i Comandant de la Força.

Des de maig de 2012 fins al 31 de Març de 2013 en què passa a la situació de reserva, ocupa el càrrec de General Adjunt al Tinent General Cap de la Unitat Militar d’Emergències.

A Asarta li han sigut concedides diverses condecoracions tant nacionals com a internacionals, sent la més important la Creu al Mèrit Militar amb Distintiu Rojo per la seua actuació a el Iraq.

També ha sigut condecorat amb la Gran Creu al Mèrit Militar amb Distintiu Blanco, la Gran Creu de la Real i Militar Ordre de Sant Hermenegildo, cinc Creus al Mèrit Militar amb Distintiu Blanco, medalla de patiment per la Pàtria, dos Medalles OTAN, dos Medalles ONU (ONUCA, UNIFIL), una Medalla Platejata de l’Exèrcit Polonés, la Medalla Commemorativa Francesa durant el seu servei a Bòsnia, la Medalla Commemorativa Polonesa durant el seu servei a l’Iraq, la Medalla per la Pau de la República d’Itàlia, Medalla de les Nacions Unitat (FINUL-el Líban), Medalla de l’Ordre del Cedre del Líban, Medalla de l’Ordre Nacional del Cedre-Grau de Comendador-del Líban, Insígnia Commemorativa de l’Exèrcit Libanés.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari