Carreteres i Bombers de la Diputació coordinen els seus protocols d'actuació davant nevades

Carreteres i Bombers de la Diputació coordinen els seus protocols d'actuació davant nevades
29/02/2020 -

Els responsables polítics i tècnics de l’Àrea de Carreteres i del Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Castelló treballen conjuntament en la millora dels protocols d’actuació de tots dos departaments davant episodis de nevades o altres emergències. Ho ha explicat el diputat provincial de Carreteres, Santi Pérez, assenyalant que “el que es pretén és ser més eficients en els moments de crisis, arribar abans al lloc en el qual es produeix un problema i que no hi haja duplicitats”. Per part seua, el diputat de Bombers, Abel Ibáñez, ha posat de manifest “la importància de racionalitzar l’ús dels recursos públics, perquè no té sentit que des del Consorci s’envie una dotació per a atallar un imprevist i des de Carreteres altra”. Segons Pérez, “a vegades es donen circumstàncies d’aquest tipus perquè l’avís que existeix un imprevist arriba simultàniament pel 112 i per algun altre canal de comunicació”.

Amb l’ànim d’evitar duplicitats, en la reunió que han mantingut els equips de Carreteres i del Consorci Provincial de Bombers s’ha realitzat una posada en comú dels seus respectius protocols d’actuació i d’altres administracions, “per a definir d’una manera clara i diàfana quan ha d’intervenir un departament i quan ha de fer-lo l’altre”.

“Es tracta d’una labor d’ajust” que sorgeix arran del fort episodi de nevades i la posterior presència de gel que es va produir en les carreteres de l’interior nord de la província a conseqüència de la borrasca Gloria, que va originar fortes precipitacions entre els dies 19 i 22 del passat mes gener.

Al final de la reunió, el diputat responsable dels departaments de Carreteres i Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha agraït “la gran labor” que realitzen els professionals del Consorci Provincial de Bombers en tot el territori “restablint la normalitat en temps rècord en casos de temporal, i també la resta de l’any, atenent altres emergències produïdes per accidents o per la caiguda d’arbres o roques sobre l’asfalt”.

Pérez també ha volgut reconéixer els treballs que realitzen els professionals del Consorci en matèria de neteja de carreteres quan són envaïdes per la vegetació de l’entorn. En aquest sentit, ha destacat la labor realitzada en el vial Cabanes-Orpesa i en el tram de 8 quilòmetres que connecta Fuentes de Ayódar amb Torralba del Pinar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari