Castelló avançarà en mobilitat sostenible amb 40 milions d'euros en infraestructures i transport a demanda

Puig ha anunciat que el Bulevar de la Plana i la Ronda de Castelló seran una realitat els pròxims anys

Castelló avançarà en mobilitat sostenible amb 40 milions d'euros en infraestructures i transport a demanda

La província de Castelló espera fer un pas de gegant en mobilitat sostenible en els pròxims anys que done igualtat d’oportunitats dins del mateix territori i en relació amb la resta de capitals. Així ho ha anunciat aquest matí el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, durant el Debat de Política General, en el qual ha defensat la gestió del Botànic i ha anunciat quasi 50 projectes que tenen com a objectiu recuperar i millorar la Comunitat Valenciana.

Entre ells, Puig ha destacat especialment els que es refereixen a mobilitat sostenible. “L’acció més efectiva enfront de l’emergència climàtica és la descarbonització, i ací la clau és la nova mobilitat”, ha subratllat el cap del Consell, que també ha aprofitat la seua intervenció per a anunciar les noves mesures contra la COVID-19 que s’aplicaran fins al 8 d’octubre.

Així, ha desgranat quatre actuacions que pretenen reduir les emissions i potenciar el transport públic. Quant a infraestructures, Puig ha anunciat que desbloquejarà el projecte del Bulevard de la Plana, que acumula anys de retard. Una infraestructura que es va presentar en 2017 i que pretén donar coherència a l’antiga nacional i convertir aquest espai, que uneix Castelló, Almassora i Vila-real, en un molt més sostenible i adaptat als canvis en el model de mobilitat amb l’impuls del transport públic en el centre de les polítiques públiques.

A aquest projecte se suma el de la Ronda de Castelló. Al juny d’aquest 2021, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, es va reunir amb l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor d’Urbanisme, José Luis López, per a abordar aquesta reivindicació de la capital. Serà en 2023 quan s’espera que comencen les obres que finalitzen la ronda de circumval·lació, que conclourien en 2025. La ronda i el bulevard suposaran una inversió de 40 milions d’euros per a la Generalitat Valenciana.

Transport a demanda

Puig també ha destacat la posada en marxa d’un nou model de transport a demanda per als veïns i veïnes de les comarques despoblades. Es posarà en marxa l’any que ve i, per a això, les persones usuàries hauran de sol·licitar el desplaçament per telèfon o a través d’una aplicació el dia anterior.

A més, el president ha anunciat que abans de final d’any, el Consell sol·licitarà formalment la transferència de la gestió del servei de Rodalia al Govern d’Espanya. “Una reivindicació: el servei de Rodalia, que depén de l’Estat, no funciona ací com deuria. És un problema de fa molts anys”, ha reconegut.

Per això, Puig ha garantit “els recursos humans, materials i financers necessaris”, en un “procés llarg” amb la voluntat “irreversible” de millorar el servei ferroviari de rodalia de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari