Castelló comptarà amb un centre de dia de Salut Mental infantil i juvenil

El nou conseller de Sanitat ha anunciat que comptarà amb 30 places

Castelló comptarà amb un centre de dia de Salut Mental infantil i juvenil

Castelló reforçarà la salut mental amb un centre de dia de Salut Mental infantojuvenil que començarà a funcionar abans que acabe l’any. Així ho ha anunciat el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, que ha assenyalat que Sanitat es coordinarà amb Educació per a detectar problemes de salut mental en els centres educatius de la Comunitat Valenciana.

Es tracta d’una de les principals novetats anunciades hui per Mínguez, que s’estrena al capdavant de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i ha comparegut en Les Corts per a informar de les línies generals del seu mandat. Amb la remodelació del Consell, l’anterior consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha passat a ser síndica del grup socialista, mentre que Miguel Mínguez, que fins ara era cap de la Unitat de Digestiu de l’Hospital Clínic de València, passa a dirigir el departament.

Així, Mínguez ha anunciat que la Comunitat Valenciana comptarà amb tres centres de dia de Salut Mental infantojuvenil, un per cada província, i que començaran a funcionar abans de finals d’any amb trenta places per centre. “L‘aposta per la salut mental és clara, decidida i ferma“, ha assenyalat, i ha reconegut que abans de la pandèmia la salut mental “era un dels punts febles del sistema”, però ara se situa “en el centre”.

A més, ha explicat que amplien fins a 256 les places en Salut Mental entre els departaments amb equitat territorial i poblacional, i que es coordinarà al costat de la Conselleria d’Educació per a identificar problemes de salut mental en els centres educatius i desenvolupar un pla d’ocupació per a persones joves amb malaltia mental greu a través de fons europeus.

157 noves places de reforç

El nou conseller ha insistit que la pandèmia no sols ha evidenciat la importància de cuidar la salut mental, sinó també de valorar la importància de la Salut Pública en el sistema sanitari, per la qual cosa ha anunciat 157 noves places de reforç del personal per a la vigilància i la promoció de la salut.

Millores en centres sanitaris

Mínguez també ha recordat que es treballa en la millora de centres sanitaris de la província de Castelló. En els pròxims mesos, la Conselleria de Sanitat Universal i Salit Pública té previst licitar les obres d’adequació de l’Hospital d’Atenció a Crònics i Llarga Estada (HACLE) La Magdalena de Castelló per quasi 2 milions d’euros, així com les obres d’ampliació de l’Hospital de la Plana de Vila-real per altres 2 milions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari