Els comerços no essencials podran ampliar el seu horari fins a les 20.00 hores a Castelló

Es tracta d’una de les mesures que es flexibilitzarà amb la desescalada de la Comunitat Valenciana, que començarà dilluns que ve

Els comerços no essencials podran ampliar el seu horari fins a les 20.00 hores a Castelló

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha comparegut en una roda de premsa per a posar data a la desescalada a Castelló l’1 de març, i anunciar les mesures que es flexibilitzaran per a avançar cap a la normalitat. Una decisió que s’ha pres després de la Comissió Interdepartamental en la qual el Consell ha decidit, entre altres mesures, l‘obertura dels comerços considerats no essencials fins a les 20.00 hores.

Tal com ha concretat el cap del Consell i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, la resta de comerços d’alimentació, higiene o farmàcies mantindran el seu horari habitual. Així mateix, el Consell permetrà l’ampliació de l‘aforament fins al 50%. Confecomerç aconsegueix, d’aquesta manera, que la Generalitat aprove les seues principals peticions que va traslladar a la Conselleria de Sanitat durant la reunió d’ahir.

Puig ha destacat que “març és el mes clau per a estabilitzar la pandèmia, i continuar avançant”. En aquest sentit, ha demanat a la ciutadania “prudència” i, sobretot, “no relaxar l’actitud” perquè, només d’aquesta manera, s’aconseguirà evitar una nova ona. Per aquest motiu, el president ha advocat per una desescalada lenta i gradual, que permeta assentar les bases de la recuperació. I és que, després d’un mes de restriccions dures, la Comunitat Valenciana ha aconseguit baixar la incidència acumulada en un 88%, passant de 1.650 casos per cada 100.000 habitants a 176.

Finalment, Puig ha anunciat altres mesures com l’obertura de terrasses amb un màxim de quatre persones per taula; l‘alçament del tancament perimetral de les ciutats de més de 50.000 habitants durant els caps de setmana; o la reobertura de parcs i jardins, així com la possibilitat de practicar esport a l’aire lliure. Així mateix, ha recomanat que els dies festius relacionats amb la festa, com la setmana de Falles, siguen lectius.

Les mesures, en principi, es mantindran durant 15 dies, ja que la setmana vinent hi haurà una reunió per a analitzar la situació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari