Compromís aposta pel diàleg per a recuperar el terreny del futur conservatori al Pla General

Compromís aposta pel diàleg per a recuperar el terreny del futur conservatori al Pla General
05/02/2021 -

Els regidors de Compromís per Castelló, Verònica Ruiz i Francesc Mezquita, han mantingut aquest divendres dues reunions amb el regidor del Partit Popular i el portaveu de Ciudadanos, Vicent Sales i Alejandro Marín-Buck, respectivament. Les trobades han servit per a abordar la proposta de Compromís per construir el futur conservatori de música i dansa al solar de la partida de Taxida (davant la Ciutat de la Justícia) i donar resposta a les reivindicacions de la comunitat educativa, que s’estenen durant més de 20 anys.

Mezquita, qui ha fet un repàs històric sobre la necessitat de què Castelló compte amb un nou conservatori, també ha exposat els motius pels quals aposten per la construcció del nou centre mitjançant el Pla Edificant de la Conselleria d’Educació, una via que permetria accelerar l’execució del projecte per al nou conservatori.

“Compromís vol ser part de la solució, per la qual cosa volem sumar el suport de les forces polítiques de la corporació a aquesta proposta i volem facilitar-los tota la documentació que dona suport a que l’ubicació de Taxida és la més adequada”, ha explicat Mezquita, quit ha valorat “positivament” el diàleg mantés amb els partits i ha agraït “la disposició d’aquests partits a escoltar el nostre posicionament.

Així doncs, Francesc Mezquita ha recordat que la ubicació a Taxida “està considerada com a la millor per la part tècnica i per la comunitat educativa”. “La proposta d’ubicar el nou conservatori al solar municipal de Taxida compta amb el suport de la comunitat educativa del conservatori i de l’escola de dansa de Castelló”, ha recordat, i ha afegit que “el terreny situat davant la Ciutat de la Justícia té millor connexió amb el transport públic de la ciutat i es troba a prop dels instituts SOS Baynat i Penyagolosa així com de l’Auditori”.

Mezquita també ha recordat que l’any 2018, el Secretari Autonòmic d’Educació, Miquel Soler, va traslladar a l’Ajuntament de Castelló la necessitat de construir un nou conservatori de música i dansa. En conseqüència, el personal tècnic del consistori va assenyalar els terrenys d’enfront de la Ciutat de la Justícia com als més adequats per al projecte. Els conservatoris de la ciutat, per la seua part, van reclamar mitjançant les al·legacions un terreny per al futur centre en el Pla General i, de la mateixa manera, els serveis tècnics del consistori van respondre que el solar de Taxida era el lloc reservat. Els grups integrants del govern (PSPV, Compromís i Castelló en Moviment) van votar a favor d’aquests acords en la sessió plenària.

Així doncs, tal i com han explicat Mezquita i Ruiz als representants de l’oposició, l’al·legació presentada per Compromís per Castelló argumenta que les “suposades deficiències” del terreny de Taxida són subsanables, segons els informes tècnics d’Urbanisme. A més a més, Compromís per Castelló ha explicat que els terrenys d’enfront de la Ciutat de la Justícia compten amb més espai que la resta de solars de titularitat municipal

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari