Compromís aposta per implantar les comunitats energètiques a les comarques de Castelló

Compromís aposta per implantar les comunitats energètiques a les comarques de Castelló
15/02/2020 -

Compromís per Castelló ha celebrat aquest matí una jornada de treball sota el títol Clima, Energia i Municipis, organitzada en col·laboració amb la sectorial de Medi Ambient del partit. Durant l’acte s’han abordat projectes com el desenvolupament les comunitats energètiques locals, una de les prioritats de la Conselleria d’Economia Sostenible per a la legislatura.

La trobada, en què han participat membres de les alcaldies i els governs de diferents municipis de les comarques de Castelló, ha servit per a parlar de les possibilitats reals d’implantació d’aquesta iniciativa a les localitats de la província. «A Compromís creiem que canviar al model de consum requereix que els consumidors canvien el seu rol i passen també a ser productors, un model que aconseguirà reduir les emissions, fomentar le energies netes i assolir una democràcia energètica”, ha assegurat el portaveu de Compromís per Castelló, Miguel Ginés.

Ginés també handestacat la tasca que fa a la Diputació de Castelló el responsable d’Energies Renovables, Ignasi Garcia, qui ha impulsat una línia de finançament a municipis i mancomunitats contra la pobresa energètica en col·laboració amb la Conselleria de Benestar Social, per al desenvolupament de la Llei 3/2019 de Serveis Socials Inclusius, i que contempla ajudes per als municipis de menys de 6.000 persones. L’administració provincial també ha encetat un programa d’implantació d’electrolineres a municipis d’interior i signarà convenis amb diversos municipis per a la renovació de les lluminàries urbanes amb tecnologies menys contaminants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari