Compromís aposta per un pla especial amb què incrementar el sòl industrial del Pla General

Garcia: “El Pla General acaba amb el model de l’especulació dels governs anteriors per afavorir el model de l’economia que genera llocs de treball amb futur”

Compromís aposta per un pla especial amb què incrementar el sòl industrial del Pla General
15/01/2021 -

La Sectorial d’Urbanisme de Compromís per Castelló ha visitat l’exposició pública del Pla General instal·lada al Menador. El Pla General de Castelló contempla 2,3 milions de metres quadrats per a sòl industrial per als propers 20 anys, segons recull el document exposat. Aquesta disponibilitat, que incrementa la prevista anteriorment, “es podria incrementar mitjançant un pla especial”, com ha defensat el portaveu municipal de Compromís, Ignasi Garcia, ja que “canviar ara els metres quadrats industrials retardaria moltíssim l’aprovació del Pla General i la ciutat no es pot permetre eixe retard”.

Garcia ha recordat que el Pla General aprovat per l’Acord de Fadrell contempla més metres quadrats dels que contemplava l’Estratègia Territorial impulsada per l’aleshores consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig. Tot i això, el document inclou menys metres quadrats per a sòl industrial dels que “va definir el PP en el seu Pla General, el qual va ser tombat per la justícia”. “El nostre Pla General té en compte que Castelló disposa d’unes característiques logístiques que van més enllà del propi municipi, que té un polígon químic de rellevància i que el port i la futura plataforma intermodal seran un motor econòmic per a totes les comarques del nord”, ha explicat el portaveu.

D’aquesta manera, Compromís manté la idea d’apostar per un “canvi de model i afavorir l’economia real, que cree llocs de treball amb futur tant per a personal no especialitzat com per a professionals formats. No volem tornar a veure partides senceres convertides en carrers buits i cementiris de faroles, però sense teixit empresarial”, ha sentenciat Garcia.

Agilitzar la construcció del nou conservatori

La Sectorial d’Urbanisme de Compromís també coincideix a reivindicar la necessitat d’incloure la denominació en el terreny on se situarà el futur conservatori superior de música i dansa, una denominació que ha estat suprimida en aquesta versió del Pla General d’Ordenació Urbana. En eixe sentit, l’edil Francesc Mezquita (membre també de la Sectorial d’Educació) ha incidit en el que també demanden els conservatoris de la ciutat i l’escola d’arts, amb els quals es van reunir ahir els regidors. “S’ha de recuperar la denominació del solar, garantir la reserva de l’espai per accelerar el desenvolupament del projecte del conservatori, per al qual, per cert, la Conselleria ja té els fons a punt”, ha explicat Mezquita.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari