Compromís per Castelló reivindica la igualtat "real i efectiva" i els drets de les dones transsexuals

Compromís per Castelló reivindica la igualtat "real i efectiva" i els drets de les dones transsexuals
08/03/2021 -

Els regidors de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, Verònica Ruiz i Francesc Mezquita, s’han sumat hui a la commemoració del 8-M, Dia Internacional de les Dones, amb la reivindicació de la defensa d’una igualtat real i efectiva que acabe amb les discriminacions. Des del grup municipal també han assenyalat la necessitat d’incloure “la defensa del drets de les dones transsexuals, ja que són un col·lectiu històricament estigmatitzat i condemnat a la discriminació i a les agressions».

Així ho ha explicat la portaveu adjunta del grup i regidora de Feminisme i LGTBI, Verònica Ruiz, qui ha recordat que «moltes d’aquestes dones pateixen en primera persona el rebuig del seu entorn i el de la societat, una injustícia que hem de corregir amb més conscienciació i més informació». «La Llei Valenciana d’Inclusió té en compte aquesta situació i els entrebancs que aquestes dones es troben en el procés i per això és una llei pionera i transmet un missatge de respecte que hem de fer arribar a tots els estrats de la societat», ha explicat Ruiz.

Els regidors de Compromís per Castelló també han lamentat que, per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Castelló no faça una declaració institucional per a la commemoració del Dia Internacional de les Dones. «El bloqueig per part del partit VOX ha estat absolut i no ha sumat el seu suport a cap tema que tinga a veure amb reclamar la igualtat i els drets socials de les dones i, el que és més greu, cap proposta per acabar amb la violència de gènere!, ha exposat la regidora.

Cal destacar que entre els punts d’acord, la Declaració Institucional recollia la dignificació de les cures. Segons tots els estudis al respecte, en l’actual context de crisi sanitària aquestes han estat majoritàriament desenvolupades per dones i que han estat imprescindibles en la crisi sanitària. Quant a la igualtat salarial, posava de manifest la importància d’aplicar la legalitat vigent en matèria d’igualtat salarial i fer front a la bretxa salarial en tots els àmbits i fomentar la igualtat d’oportunitats entre dones i homes.

El text també apostava per intensificar les polítiques d’igualtat des de les administracions locals i millorar el finançament de mesures en matèria de mobilitat, atenció a col·lectius més vulnerables, conciliació i coeducació, així com les infraestructures urbanes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari