Compromís per Castelló i la consellera Tamarit celebren els avanços per construir els nous conservatoris

Compromís per Castelló i la consellera Tamarit celebren els avanços per construir els nous conservatoris
23/01/2023 -

La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, i els regidors i la regidora de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, Verònica Ruiz i Francesc Mezquita, s’han reunit a la capital de la Plana per fer balanç d’un dels assoliments més importants per a la ciutat: la construcció dels tres nous conservatoris de Música i Dansa. Un projecte que és fruit de la col·laboració interinstitucional entre l’Ajuntament de Castelló i la Conselleria d’Educació que dirigeix Raquel Tamarit. En la trobada, la consellera ha anunciat que “s’ha enviat la documentació a la Plataforma estatal de contractació de la licitació del concurs d’idees perquè els estudis arquitectònics que ho desitgen s’hi presenten”, i ha afegit: “En qüestió de dies estarà publicada la proposta i era importantíssim per a nosaltres aquest pas, perquè volem que es presenten propostes arquitectòniques singulars per a poder construir uns edificis que volem que siguen emblemàtics per a Castelló”.

Cal recordar que la consellera també ha avançat que de totes les propostes presentades es premiarà econòmicament als 5 primers projectes amb més puntuació i que el que quede en primera posició serà al qui s’adjudicarà la redacció del projecte d’execució, per valor de 2,2 milions d’euros. Així mateix, Tamarit ha explicat que “quan el projecte estiga redactat passarem a la fase de construcció, per a la qual des de la Conselleria reservem 50 milions d’euros aproximadament». «Castelló de la Plana és ara mateix una de les ciutats de tot el nostre territori on la Conselleria té compromesa més inversió en infraestructures educatives”, ha destacat Tamarit.

El grup Compromís per Castelló celebra la injecció anunciada per la Conselleria d’Educació. “Farem realitat una infraestructura que es construirà en el terreny de Taxida, al costat de la Ciutat de la Justícia, i a través del Pla Edificant per accelerar l’execució, com vam dir Compromís”, ha afirmat el portaveu de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia. “Castelló i les seues comarques tindrem els tants desitjats Conservatoris que músics, artistes, gent de la dansa, comunitat educativa, alumnat, professorat i ciutadania tant han demanat. I això és possible perquè als governs estem Compromís”, ha destacat el portaveu de la coalició, que ha remarcat, tanmateix, que “és una inversió educativa cabdal per a la capitalitat, que, a més, es tradueix en la creació de centenars de llocs de treball i aportarà una veritable resposta a les necessitats de prop de 1.800 alumnes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari