Compromís denuncia la instal·lació de la MAT en Moncofa: "La plantació ha de tenir en compte criteris ambientals"

Garcia: “La lluita contra el canvi climàtic i la reducció de les emissions de CO2 que genera l’escalfament global passa sí o sí per una aposta decidida d’energies renovables”

Compromís denuncia la instal·lació de la MAT en Moncofa: "La plantació ha de tenir en compte criteris ambientals"
15/10/2021 -

Compromís per Moncofa s’ha reunit amb el portaveu de la coalició en la Diputació de Castelló, Ignasi Garcia, per a denunciar la instal·lació de macro-horts solars en la localitat de Moncofa: “La plantació ha de ser ordenada, tenint en compte criteris ambientals i l’ordenació política territorial, i no fomentant possibles especulacions”, han expressat .

Per a Garcia, “la lluita contra el canvi climàtic i la reducció de les emissions de CO2 que genera l’escalfament global, passa si o si per una aposta decidida d’energies renovables, però la seua instal·lació ha de ser molt respectuosa amb el territori“. A més, ha defensat la creació de comunitats energètiques descentralitzades en xarxa “que arrimen la producció allà on està el consum, sent més eficient i més sostenible”.

En aquest sentit, la portaveu de Moncofa, Noelia Peirats, ha argumentat que a la localitat de la Plana Baixa “no volem tornar a ser objectiu de l’especulació. Això ja ho vam viure en la bombolla immobiliària, i ara patim les conseqüències i no podem emprendre aquest tipus de projectes de forma improvisada”.

La instal·lació de la línia Molt Alta Tensió, coneguda com la MAT, “perpetua un model energètic d’un oligopoli de grans centres d’energia, que va d’un lloc a un altre i fugís d’allò que és eficient i el més raonable”, han reivindicat.

“La transició cap a un nou model energètic sostenible, eficient i amb zero emissions de CO2, s’aconsegueix mitjançant que les institucions impulsen de mà del sector privat a la creació de comunitats energètiques en xarxa, tal com ho estem fent amb el Pla de Transició Energètica de la Diputació”, ha explicat Garcia.

“Aquesta és la nostra alternativa enfront de l’especulació i destrucció del territori, el que afavoreix la creació de pimes i micropimes que treballen en la creació i distribució d’energia en proximitat i que generen ocupació real en les nostres comarques d’interior”, ha reiterat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari