Compromís exigeix més trens, personal i inversió al servei de Rodalia de Castelló

Compromís exigeix més trens, personal i inversió al servei de Rodalia de Castelló
01/10/2021 -

Compromís ha denunciat aquest matí a les portes de l’estació de Renfe a Castelló la falta d’inversió, infraestructures, personal i freqüències de tren que pateix el servei de rodalia. Ho ha fet coincidint en la vaga de maquinistes i en el marc de la campanya trencancelado.com que du en marxa la formació per reivindicar competències en la gestió d’aquest servei públic davant el deficient servei i les constants cancel·lacions, retards i problemes tècnics que s’estan succeint en els darrers anys.

El portaveu a l’Ajuntament i Diputació de Castelló, Ignasi Garcia, el senador Carles Mulet, i la diputada i diputat a les Corts Valencianes, Belén Bachero i Silverio Tena, han explicat aquest matí les problemàtiques als usuaris i informat de les propostes que té Compromís per millorar el servei. Entre elles les competències per a la gestió per part de la Generalitat, el finançament just per potenciar els serveis, freqüències i personal, la interconnexió amb el món rural i la província o una targeta única de mobilitat per al transport públic valencià.

De fet, el portaveu Ignasi Garcia, ha manifestat que “la vaga dels maquinistes de Renfe és conseqüència de la falta d’inversió, la falta de serveis que dona i la falta de contractació de personal, i tot això ha suposat que el País Valencià perda en l’última dècada 10 milions d’usuaris de rodalies”. Garcia també ha expressat que el govern central “s’ha de posar les piles, justament ara que tenim el repte del canvi climàtic” perquè “el servei de rodalia hauria de ser prioritat. Un servei que necessiten diàriament treballadors i treballadores, l’alumnat o gent que acaba fent tard a una entrevista de treball o al centre sanitari, i que, a més, hem de potenciar la interconnexió de la província i del món rural”.

En la mateixa línia, el senador Carles Mulet ha valorat de “caos sotmés de la rodalia, no d’ara i de forma puntual, sinó de fa ja molts anys”. “Quan preguntem al Govern la resposta és que tenen un pla estratègic, que als pressupostos de l’Estat hi ha partides, però després no s’executen, vist això i la falta d’interés el que volem és gestionar-ho nosaltres des de la Generalitat”, ha afegit Mulet.

Per la seua banda, la diputada Belén Bachero ha manifestat que en el pròxim mes se seguiran repartint fullets a tot el País Valencià “davant un servei que ens han desmantellat per falta d’inversions i finançament”. A això, també s’ha referit el diputat Silverio Tena perquè “el poble valencià sofrim un menyspreu i abandó constant en un servei tan essencial com el de rodalia. Els preus augmenten i el servei i les freqüències són més nefastes”.

A la ciutat de Castelló és imprescindible que la rodalia estiga ben connectat amb el Tram i els busos, per a donar un servei a la gent de Castelló i el Grau, a l’alumnat de la Universitat Jaume I i a totes les persones treballadores que diàriament fan ús d’aquest transport per arribar als seus llocs de treball.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari