Compromís per Castelló proposa revisar les taxes del fem per aplicar rebaixes a qui més recicle

La sectorial d’Economia de Castelló aposta per una fiscalitat progressiva, que permeta incentivar el respecte al medi ambient

Compromís per Castelló proposa revisar les taxes del fem per aplicar rebaixes a qui més recicle
25/04/2021 -

La sectorial d’Economia del col·lectiu de Compromís per Castelló s’ha reunit per a valorar les diverses ordenances fiscals que actualment regulen les taxes de l’Ajuntament de Castelló. L’organ d’assessorament format per persones expertes en matèria econòmica ha proposat diverses millores per tal que aquesta fiscalitat siga “més progressiva, més justa i que permeta que l’ajuntament dispose de recursos per a fer inversions”, com ha explicat el portaveu de Compromís per Castelló, Miguel Ginés. “És important també apostar per l’estabilitat i això implica actualitzar les ordenances, però amb canvis que no alteraren significativament la fiscalitat”, ha apuntat Ginés.

Cal destacar que una de les propostes de Compromís és revisar les tasques del fem per a “premiar” les persones que més separen i reciclen a la llar, ja que aquesta tasca estalvia després costos en la gestió dels residus municipals. Per a posar-ho en marxa, la sectorial d’Economia proposa fer un estudi sobre taxes verdes i implicar també els grans productors de residus, com empreses, comerços i hostaleria.

“Els hàbits de la ciutadania que aposta pel reciclatge en origen ajuden l’Ajuntament a optimitzar la recollida i la posterior gestió i, per tant, han de rebre bonificacions per fer-ho”, ha assegurat el portaveu del grup municipal, Ignasi Garcia, responsable també de l’àrea de Gestió de Residus al consistori.

La sectorial de Compromís també ha proposat traslladar als partits que governen en coalició amb la formació valencianista una iniciativa perquè siga l’Ajuntament qui gestione directament el cobrament de la taxa pel subministrament d’aigua. D’aquesta manera s’aconseguirien taxes més progressives, es podrien estudiar bonificacions com la que proposa Compromís per als residus i es podria controlar millor les inversions necessàries per a millorar la xarxa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari