Compromís per Vila-real exigeix la resintonització de TV3

Compromís per Vila-real exigeix la resintonització de TV3
18/02/2020 -

El grup municipal de Compromís per Vila-real ha presentat una moció per al seu debat en el pròxim Ple en la qual sol·licita la resintonització de TV3 al País Valencià. La portaveu adjunta, Maria Fajardo, recorda que “és una reivindicació que ve des de lluny i ja és ben conegut el nostre posicionament sobre aquest tema”. “Com a partit progressista, no podem deixar d’exigir la tornada d’aquest canal i que l’Ajuntament de Vila-real es manifeste a favor d’aquesta petició perquè l’administració de la Generalitat i de l’Estat retornen al nostre territori el que el Partit Popular li va llevar fa molt temps”, afirma.

La regidora recorda que l’Estat va signar el 2001 la Carta Europea de les Llengües minoritàries, en la qual es comprometia a “garantir la llibertat de recepció directa de les emissions de ràdio i televisió dels territoris veïns en una llengua usada en una forma idèntica o pròxima d’una llengua regional o minoritària”. “No demanem res estrany, simplement que es complisca la llei, ja que com a valencians, podem sintonitzar televisions de l’Aràbia Saudita, França o Rússia, però no el canal veí que durant molts anys podíem veure, la qual cosa resulta escandalosa”, manifesta Fajardo. Així mateix, reivindica la necessitat que el canal autonòmic Àpunt puga veure’s també a Balears i Catalunya, “una reciprocitat que ens ajudaria a avançar en un coneixement mutu i a enfortir llaços culturals fins ara bloquejats”.

D’altra banda, l’edila ha volgut mostrar l’opinió de Compromís per Vila-real respecte d’algunes decisions preses per l’equip de govern en els últims dies, com és la de comprar un terreny al costat dels jutjats. “Tenim un òrgan de participació ciutadana, que pel que sembla no serveix per a discutir aquests assumptes. On està el diàleg?”, es pregunta i recorda que “els socialistes estan tornant al model ultraliberal del PP d’emportar-se els serveis als afores del poble, en lloc de plantejar la comissaria de Policia Nacional en algun barri que el necessite per la seua situació social”.

Fajardo també critica l’absoluta deixadesa del patrimoni rural de Vila-real. “Hem vist que, després de la nostra crítica davant la desprotecció de l’Alqueria dels Frares, s’ha afegit un paràgraf a la documentació sobre el PGOU que no s’han molestat ni a adaptar a la resta del text, que proposa traslladar l’edifici a un lloc cèntric”. “Esperem que siga una broma”, afig, “qualsevol persona amb mínims coneixements de l’arquitectura de l’edifici sabria perfectament que si es trasllada aquesta alqueria perdria el seu valor per la seua localització i que, per molt optimistes que siguen, seria una ruïna i acabaria convertida en una muntanya de pedres i enderrocs”.

En un altre ordre de coses, la portaveu adjunta de Compromís també es mostra sorpresa davant l’actitud clarament dictatorial de Benlloch en els plens. “Fa pocs dies presentem una moció per urgència -perquè així ho permet el ROF- i l’alcalde la va rebutjar per no haver donat temps per a preparar-la ni discutir-la, quan ell mateix presenta ple sí, ple també, tot tipus de documentació a última hora sense donar temps d’estudiar res”, explica i recorda que, “després de criticar l’abús que els socialistes fan de la seua majoria absoluta en el Ple, amb sermons interminables de Benlloch, va amenaçar els regidors de l’oposició assegurant que no anava a respectar la conciliació dels edils amb la seua vida familiar i laboral, una afirmació molt poc socialista, però que no ens estranya, ja que pocs dies després, els representants del Sindicat Professional de Policia Local i Bombers també van emetre un comunicat en el qual fins i tot plantejaven portar el tema als jutjats”.

“El paper de moderador de Benlloch ha quedat molt lluny del que hauria de ser”, assenyala Fajardo, encara que manifesta que “d’ell ja res ens sorprén. En canvi, del seu soci de govern, Podemos, sí que ens va cridar l’atenció que recentment es burlara de la nostra moció per a sol·licitar que no es pague amb diners públics la seguretat en la tomba de Franco, demostrant un gran desconeixement de les consideracions de l’ONU”.

“Tota aquesta deriva contra les polítiques a favor de les persones ja es veia vindre quan van votar en contra de rescatar a persones al Mediterrani i que demostra que el PsoE està completament desorientat i, per aqueix mateix motiu, ens neguem a ser partícips de tal esperpent”, conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari