Compromís i Podem-EUPV coincideixen en la idoneïtat del terreny de Taxida per al futur conservatori

arxiu

Compromís i Podem-EUPV coincideixen en la idoneïtat del terreny de Taxida per al futur conservatori
04/02/2021 -

El portaveu i els regidors Compromís per Castelló i el portaveu de Podem-EUPV Castelló han mantingut aquest matí la primera reunió per a abordar la idoneïtat del solar de la partida de Taxida (davant la Ciutat de la Justícia) com a espai per a construir el futur conservatori de música i dansa. Els socis de govern han coincidit en aquest punt, així com a reivindicar la dignitat de les infraestructures educatives i la necessitat d’accelerar tant com siga possible la construcció d’un nou centre per a l’ensenyament de les disciplines artístiques a la ciutat.

El regidor de Compromís per Castelló, Francesc Mezquita, ha exposat en la trobada tota la documentació històrica entorn a aquest projecte i ha recordat que la ubicació a Taxida “ha estat considerada com la millor, tant des del punt de vista logístic com educatiu” per nombrosos informes tècnics de l’àrea d’urbanisme. Davant l’eliminació de la reserva d’aquest solar per al conservatori, els valencianistes han presentat una al·legació al Pla General per recuperar-la. Mezquita també ha explicat que Compromís per Castelló aposta per incloure la construcció del nou centre dins del Pla Edificant, proposta que ja compta amb el suport de la Conselleria d’Educació.

“La coincidència en les postures amb Unides Podem ha estat evident i crec que els dos grups sabem que els més de 1.800 alumnes matriculats necessiten una solució per evitar els problemes d’espai i de la manca d’infraestructures que estiguen a l’altura de la qualitat artística i tècnica dels estudis i dels i les estudiants”, ha manifestat Mezquita.

El portaveu de Podem-EUPV de Castelló, Fernando Navarro, subratlla que el solar de la partida Taixida és l’opció que reivindica «la societat civil educativa i és l’alternativa que va ser consensuada en el sí del Pacte del Grau en l’anterior legislatura, que va ser avalada pels serveis tècnics de l’Ajuntament, que consideraven subsanables els problemes d’inundabilitat i de soroll. Confiem que el Grup Socialista retorne a la seua opinió prèvia i agilitzem el Conservatori perquè, a més, retornar-lo a l’Avinguda Enrique Gimeno significaria renunciar a sòl municipal residencial per ampliar el parc públic d’habitatge».

D’aquesta manera, Mezquita ha recordat que “la proposta d’ubicar el nou conservatori al solar municipal de Taxida compta amb el suport dels equips docents i dels equips directius dels conservatoris de la ciutat, a més de rebre el vist-i-plau de les famílies i de l’alumnat”. A més a més, segons Compromís, “el terreny situat davant la Ciutat de la Justícia està perfectament connectat amb el transport públic i es troba a prop dels instituts SOS Baynat i Penyagolosa així com de l’Auditori”.
En l’exposició de motius, el regidor de Compromís ha recordat que l’any 2018, la Secretaria Autonòmica d’Educació va traslladar a l’Ajuntament de Castelló la voluntat de construir un nou conservatori. El personal tècnic municipal va assenyalar els terrenys d’enfront de la Ciutat de la Justícia com a espai adient per a aquesta construcció. Els mateixos serveis van respondre que aquest era el lloc reservat en resposta a les al·legacions dels conservatoris reclamant un terreny per al futur centre al Pla General, i aquestes respostes van rebre el suport del PSOE, Compromís i Castelló en Moviment en la votació plenària posterior..

L’al·legació presentada ara per Compromís per Castelló argumenta que les suposades deficiències del terreny de Taxida, segons els informes tècnics d’Urbanisme, es consideren «subsanables». Compromís per Castelló, també, exposa que els terrenys de la Ciutat de la Justícia compten amb un espai més ampli per construir el nou conservatori, el qual difícilment es pot trobar en altres solars de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari