Compromís reclama noves instal·lacions culturals a la ciutat de Castelló

Compromís reclama noves instal·lacions culturals a la ciutat de Castelló
23/09/2021 -

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, ha reclamat en el Debat de l’Estat de la Ciutat noves instal·lacions culturals per la capital. Així ho ha expressat en la seua intervenció, donat l’increment de públics, d’oferta i de demanda, que han situat a Castelló com un “referent cultural, a l’alçada de qualsevol capital de l’Estat”. Garcia també ha posat en relleu la necessitat de funcionar com a motor econòmic, amb la creació de llocs de treball, i ha reclamat a la corporació una estratègia comuna i transversal per la Salut Mental. Durant el debat, Compromís també ha exigit accelerar la construcció del nou Conservatori de Música i de Dansa en el solar de Taixida “perquè siga ben prompte una realitat”.

Compromís ha aprofitat el Debat de l’Estat de la Ciutat per rendir comptes a la ciutadania, en un exercici de transparència, “per explicar el que estem fent i com volem millorar la vida de la ciutadania de Castelló”. Així ho ha expressat el portaveu de la formació, durant la seua intervenció plenària d’aquest dijous. Garcia ha destacat la contínua millora dels serveis públics, la generació de llocs de treball de qualitat i les polítiques verdes per la cura del medi ambient. “Compromís estem ací perquè Castelló siga una ciutat cada vegada més oberta, inclusiva, sostenible i feminista”, ha defensat Garcia des de la tribuna.

Compromís reclama una sala d’exposicions, una nova biblioteca i un cinema en el centre de la ciutat

El portaveu de Compromís ha reclamat noves infraestructures culturals que donen resposta a l’ascendent demanda de públic, unes instal·lacions que recull l’Acord de Fadrell i que exigeix el sector. “Aquest govern, haurà de resoldre una qüestió important, la falta de més espais culturals en aquesta ciutat. Necessitem una sala d’exposicions, una sala per a creadors i artistes, una nova biblioteca i un cinema en el centre”, ha defensat Garcia. “Una ciutat de primera, necessita instal·lacions de primera”, ha remarcat el regidor.

Una estratègia per la Salut Mental

Durant la seua intervenció, el portaveu del Grup Municipal de Compromís, ha emplaçat a la resta de forces polítiques a elaborar una estratègia comuna i transversal per la Salut Mental a la ciutat de Castelló. “En un moment on s’han disparat els casos de depressió, ansietat, estrés i el consum d’ansiolítics, és necessari que aquesta institució no quede al marge d’una estratègia clara per la Salut Mental”, ha explicat Garcia.

Urgeix la construcció del nou Conservatori

Compromís també ha recordat la necessària construcció d’un nou Conservatori de Música i Dansa a la ciutat de Castelló, en el solar de davant dels Jutjats. “La nostra posició és clara des de fa molt de temps, i és la mateixa que la dels centres implicats i de la comunitat educativa de Castelló. No podem perdre una inversió de 14 milions d’euros que crearà desenes de llocs de treball a la nostra ciutat”, ha remarcat el portaveu de Compromís, Ignasi Garcia.

Garcia també ha aprofitat la intervenció per a recordar els centres educatius que s’estan construint a Castelló a través del Pla Edificant, les escoles Vicent Marçà i Herrero, gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i la Conselleria d’Educació. Així mateix, Garcia ha retret al Partit Popular la seua mala gestió en educació, on “encara seguim pagant els empastres del PP, amb la reparació dels col·legis de l’empresa CIEGSA”.

Impuls a les polítiques verdes i sostenibles

Per últim, Garcia ha destacat els avanços en sostenibilitat i medi ambient, amb l’aposta ferma pel reciclatge i la recollida selectiva que ha realitzat el govern de la ciutat. Així mateix, el portaveu de Compromís ha defensat continuar disminuint la presència de vehicles contaminants i apostar per la xarxa de carrils-bici i la mobilitat sostenible.

“Totes les nostres polítiques busquen la creació de llocs de treball, amb una economia verda i sostenible, que té cura del planeta i planta cara al principal repte que tenim com a societat, el canvi climàtic”, ha assenyalat Garcia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari