Compromís recorda al govern estatal que té pendent el rescat de les plantes dessaladores

Garcia: “La infrautilització de les instal·lacions ha de deixar d’estar en l’aire aquesta legislatura i de condicionar el preu de l’aigua potable als domicilis”

Compromís recorda al govern estatal que té pendent el rescat de les plantes dessaladores
20/02/2020 -

El portaveu de Compromís a la Diputació de Castelló, Ignasi Garcia, ha visitat les instal·lacions de la planta dessalinitzadora de Moncofa junt amb altres representants de les comarques del Nord, com el seu company a l’ens supramunicipal, Pau Ferrando, les diputades autonòmiques Mònica Àlvaro i Belén Bachero, el regidor de la coalició a la localitat, Raül Borràs, i els portaveus dels col·lectius de Xilxes, Sergi Alejos, i Benicàssim, Joan Bonet, respectivament.

Garcia ha manifestat que “les dessaladores de les nostres comarques són un recurs per assegurar l’abastiment d’aigua de qualitat als nostres municipis amb el qual hem de comptar en la situació climàtica a la qual ens enfrontem”. “Declarada l’emergència climàtica tant pel govern valencià com per l’estatal, aquest és el moment polític idoni per fer una aposta ferma per l’aprofitament d’aquestes instal·lacions”.

Segons Garcia, “es tracta d’obres estratègiques que han de facilitar l’accés a l’aigua potabilitzada sense que siga la població qui carregue amb els costos d’amortització”. Per això, ha tornat a demanar el compromís de l’Estat central en el rescat de les plantes dessalinitzadores, com les de Moncofa-Xilxes i Orpesa-Cabanes.

Per al portaveu valencianista, “la infrautilització de les instal·lacions ha de deixar d’estar en l’aire aquesta legislatura i de condicionar el preu de l’aigua potable als usuaris”. En eixa línia, considera que per fer rendibles les plantes “cal derogar els convenis inicials subscrits amb els ajuntaments afectats i treballar amb alternatives que contemplen altres possibles usos de l’aigua dessalada per a moments de sequera, usos agrícoles, humans i de desenvolupament econòmic amb premisses de sostenibilitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari