Compromís urgeix la construcció del nou conservatori per a impulsar l’economia de Castelló

Mezquita: «La construcció del nou conservatori és una prioritat per a Compromís tant per la vessant educativa i cultural com pels seus efectes en la generació d’ocupació i el foment d’obra pública»

Compromís urgeix la construcció del nou conservatori per a impulsar l’economia de Castelló
21/05/2021 -

Compromís per Castelló ha celebrat la primera assemblea presencial a la ciutat, una vegada finalitzat l’estat d’alarma. La trobada ha servit per a reivindicar la construcció d’un nou Conservatori de Música i de Dansa, la qual “és una prioritat per a Compromís, tant per la vessant educativa i cultural com pels seus efectes en la generació d’ocupació i el foment d’obra pública”, ha afirmat el regidor Francesc Mezquita. Així mateix, el partit valencianista ha insistit en la idea que el nou centre es construïsca mitjançant el Pla Edificant. En paraules de Mezquita, “això ens permetrà accelerar els tràmits i iniciar les obres aquesta mateixa legislatura”.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís a Castelló, Miguel Ginés, ha assegurat que en el projecte de Castelló com a ciutat educadora, “el nou conservatori és prioritari per exercir de capitalitat educativa”. Així mateix, Ginés ha insistit en el fet que Compromís “sempre estarà al costat de la comunitat educativa, del professorat, de les famílies i de l’alumnat”.

Compromís va defensar també la parcel·la de Taixida com la més idònia per albergar el nou centre, per la seua proximitat a l’Auditori i als centres de secundària on estudien l’alumnat. Per aquesta raó, Compromís va presentar una al·legació al Pla General, després que la reserva dotacional educativa fóra eliminada.
Així, Compromís per Castelló vol que el solar del carrer Gonzalo Puerto Mezquita torne a destinar-se per aquesta finalitat. Es tracta, segons Mezquita “de donar resposta als conservatoris, així com a l’Escola d’Art i Disseny, a la comunitat educativa, i al veïnat del districte Est, tal com ens vam comprometre al Ple Municipal l’any 2019”.

Recentment, els regidors de Compromís van visitar les actuals instal·lacions dels conservatoris Salvador Seguí, Mestre Tàrrega i de l’Escola Superior d’Art i Disseny, per tal de conéixer de primera mà les dificultats que travessen els centres per desenvolupar l’activitat docent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari