Compromís valora no invertir en la reforma de la Pèrgola de Castelló davant els darrers informes contraris

Compromís valora no invertir en la reforma de la Pèrgola de Castelló davant els darrers informes contraris
27/04/2022 -

L’Assemblea local de Compromís per Castelló s’ha reunit amb l’Associació Amics del Ribalta per analitzar els darrers informes, tots ells contraris, a la reforma de la Pèrgola per tractar-se d’un edifici impropi i distorsionant dins dels valors patrimonials del Parc Ribalta.

Durant l’encontre, Compromís i Amics del Ribalta han insistit en no invertir més de 2 milions d’euros en la rehabilitació d’aquest edifici perquè, segons han insistit el portaveu Ignasi Garcia, la portaveu adjunta, Verònica Ruiz, i el regidor Francesc Mezquita, “s’ha d’acabar demolint en els pròxims anys i per tal de preservar el valor patrimonial que té el Parc Ribalta en la ciutat de Castelló, perquè així ho corroboren els distints informes de l’últim mes de forma contundent i també ho contempla el Pla General”.

Precisament, la Direcció General de Cultura i Patrimoni no autoritza la reforma d’acord amb quatre informes experts de distintes institucions que argumenten la contrarietat d’aquesta reforma per ser un element impropi en el conjunt del mateix parc. Es tracta del Consell Valencià de Cultura, de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Carlos, i de la Universitat de València i la Universitat Jaume I. Així mateix, el primer informe emés per la Direcció General ja avisava que s’havia de retirar.

Per això, el portaveu Ignasi Garcia, la portaveu adjunta, Verònica Ruiz, i el regidor Francesc Mezquita, reiteren que “els informes experts del darrer mes són claus quan a la contrarietat d’executar aquesta reforma i, per tant, la decisió de la Conselleria de Cultura és la correcta, així com no malbaratar 2,5 milions d’euros en un edifici que s’ha d’eliminar perquè no és respectuós amb el conjunt del Parc”.

De fet, el Grup Municipal de Compromís també ha destacat que la Pèrgola està ubicada en l’entorn del Parc Ribalta, declarat Bé d’Interés Cultural (BIC), i és un espai únic en la ciutat que cal protegir perquè “no és només un pulmó verd, sinó també un exemple de botànica”.

A més a més, Amics del Ribalta refermen que es tracta d’un conflicte patrimonial d’un edifici que està descontextualitzar dins del Parc i trenca amb l’entorn i amb la conservació del jardí.

Compromís aposta per recuperar un espai poli funcional al centre

La formació considera que, enfront de que no es pot continuar amb aquest projecte, cal aprofitar recursos per a buscar un espai polifuncional al centre del qual a hores d’ara manca la ciutat. Garcia ha apuntat que “la nostra aposta és recuperar i utilitzar per a la ciutat l’antiga fàbrica Dávalos al carrer Herrero per poder aconseguir un espai polifuncional que servisca a la ciutadania de Castelló per poder fer activitats al centre de la ciutat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari