Condemnat a huit anys i mig d'inhabilitació especial per prevaricació l'exalcalde de Vila-real, Rubert

Benlloch valora la part dispositiva de l’Audiència Provincial, que acredita “l’existència d’una trama entre el govern municipal anterior i l’empresa condemnada per finançament il·legal del PP en el cas Gürtel”

Condemnat a huit anys i mig d'inhabilitació especial per prevaricació l'exalcalde de Vila-real, Rubert
29/03/2021 -

L’Ajuntament de Vila-real ha rebut aquest matí notificació de la sentència del cas Piaf, dictada per la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Castelló, que condemna a vuit anys i sis mesos d’inhabilitació especial per a càrrec públic a l’exalcalde del Partit Popular, Juan José Rubert, per un delicte continuat de prevaricació administrativa. L’exregidor Ramón Tomás ha sigut condemnat a set anys d’inhabilitació pel mateix delicte i Antonio Pons Dols, conseller de Piaf, empresa condemnada per la trama Gürtel de finançament il·legal del PPCV, complirà altres vuit anys i sis mesos per cooperació necessària.

“Després de 10 anys de lluita per a defensar els interessos de Vila-real enfront de les irregularitats i factures falses detectades en la relació contractual amb Piaf, la sentència rebuda hui, i que estudien ja amb deteniment els nostres serveis jurídics, avala que va existir a la nostra ciutat una trama, una connivència organitzada entre una empresa, condemnada per finançament il·legal del Partit Popular, i el govern municipal”, assenyala l’alcalde de Vila-real, José Benlloch. “El nostre objectiu ha sigut sempre defensar els interessos dels vila-realencs i les vila-realenques, evitar que de les butxaques de la ciutat es pagara ni un euro que no corresponguera pagar. Aquesta sentència avala aquesta gestió i serà fonamental per a continuar defensant els interessos de la ciutat amb més força en el cas que es reactivaren els procediments judicials que van quedar paralitzats a l’espera de la resolució del procés penal”, incideix el primer edil. En aquesta línia, Benlloch recorda que hi ha en aquests moments més de sis procediments judicials paralitzats per la investigació del cas Piaf.

“Davant la campanya de desprestigi i les acusacions de caça de bruixes i campanya política que hem hagut de suportar tots aquests anys, la sentència dels magistrats demostra que mai ha sigut així i que aquest Ajuntament i aquesta Alcaldia treballen amb serietat amb un objectiu únic: defensar a Vila-real per damunt de tot”, argumenta. El cas Piaf va arrancar en 2011, poc després d’assumir Benlloch l’alcaldia de Vila-real, quan l’obertura d’una investigació administrativa va permetre detectar diversos paquets de factures de Piaf que no es corresponien amb treballs efectivament realitzats ni acreditats. Aquestes comprovacions van portar el primer edil a anul·lar el pagament de les factures, bona part d’elles endossada per l’exalcalde a un banc quan estava ja en funcions del seu càrrec. D’aquesta manera, Benlloch va evitar el desemborsament de les arques públiques de 600.000 euros en factures falses. “Aquest ha sigut sempre el nostre objectiu: que no es destine ni un euro dels vila-realencs a qüestions que no corresponga pagar”, conclou l’alcalde de Vila-real.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari