El Consell declara d'interés general la reforma integral de la residència per a persones amb diversitat funcional intel·lectual ‘Vall d’Umbrí’ de Borriol

Les obres tenen un cost previst de 2,3 milions d’euros i estan contemplades en el Pla Convivint de la Generalitat

El Consell declara d'interés general la reforma integral de la residència per a persones amb diversitat funcional intel·lectual ‘Vall d’Umbrí’ de Borriol
29/07/2022 -

El Ple del Consell ha declarat d’interés general i d’interés públic les obres de reforma integral de la residència per a persones amb diversitat funcional intel·lectual ‘Vall d’Umbrí’ de Borriol.

Aquestes actuacions, que tenen un cost estimat de 2,3 milions d’euros, són finançades a través dels fons del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, ja que el seu objectiu és la modernització i millora dels recursos d’atenció a persones en situació de dependència i persones amb diversitat funcional en situació de vulnerabilitat.

La declaració d’interés general aprovada pel Consell permet agilitar els procediments necessaris per a impulsar les obres, amb l’objectiu de facilitar que aquest projecte puga ser una realitat al més prompte possible.

‘Vall d’Umbrí’ és una residència de gestió pública amb una capacitat per a 50 persones que requereix una intervenció completa, no sols per a corregir les seues deficiències estructurals i actualitzar les seues instal·lacions, sinó també per a adaptar-la al nou model residencial impulsat per la Generalitat

Reforma integral

La reforma integral del centre s’ha inclòs en el Pla Convivint d’Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025 de la Generalitat per a la construcció i remodelació de més de 190 nous centres de serveis socials en la Comunitat Valenciana.

Les obres consistiran, d’una banda, a adaptar el centre a la normativa actual de seguretat contra incendis i d’accessibilitat, així com dotar-lo d’unes instal·lacions elèctriques i sistemes de climatització que garantisquen el benestar de les persones usuàries.

Així mateix, la reforma adequarà el centre amb mòduls de convivència, creant espais més xicotets de funcionament diferenciat, garantint l’accessibilitat en tots els recorreguts i millorant la qualitat de l’atenció a les i els residents.

El projecte contempla també millorar la distribució i les condicions de l’edifici administratiu, els vestuaris de personal i de l’edifici d’usos esportius, i la reforma de la piscina per a reduir la seua profunditat i fer-la més segura.

Finalment, es crea un edifici nou que inclourà una sala multisensorial que millorarà els programes rehabilitadors i l’atenció de les persones residents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari